banner564

‘Oyalama taktiği’

Taçoy “Cumhurbaşkanı, hükümeti kurma görevini vermek için zamanı uzattı” dedi

‘Oyalama taktiği’
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı “hükümeti kurma görevini vermeyi ertelemekle” eleştirdi ve “bu ertelemenin Akıncı’nın desteklediği partinin hükümette olmasını istemesinden kaynaklandığını” ileri sürdü.

Taçoy açıklamasında, “Bu kadar zaman oyalamaya ne gerek var, kime verecekse neden hızlı hareket etmiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, kendisi de aday olmak istiyor ve desteklediği partinin hükümette olmasını istiyor”  iddiasında bulundu.

Taçoy, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 2020 seçimlerine nasıl gideceğinin çalışmasını yaptığını, kendi taraflarının iktidarda olmadığı zaman farklı pozisyona gireceğini bildiğini ileri sürdü.
Koalisyon modeli ile ilgili olarak ise Taçoy, CTP’nin  kapılarının açık olmadığını ve HP ile siyaseten daha fazla uyum içinde olduklarını öne sürdü. 
Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı “Hüseyin Özgürgün ve Aytaç Çaluda” açıklaması hakkında da konuşan Taçoy, “Bana bu şartla gelemezler, hiçbir şartla yetki alamam, şartlı anlaşmayı da kabul etmeyiz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474