banner564

10 yıl da olabilirdi

Gece kulübüne ait lojmanı basıp işletmeci Yılmaz Taşkın’ı ciddi şekilde darp eden Muhammed Tusün 18 ay,  Afdin Türkmen ise 8 ay hapislik cezası aldı

10 yıl da olabilirdi
banner598

 Suna ERDEN

Paket servis elemanı kılığına bürünüp gece kulübüne ait lojmanı basan ve Hanedan Gece Kulübü işletmecisi Yılmaz Taşkın’ı ciddi şekilde darp eden Muhammed Tusün ile Afdin Türkmen hakkındaki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan Muhammed Tusün 18 ay,  Afdin Türkmen ise 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.Tusün’ün benzer suçlardan askıda davası olması daha fazla ceza almasına neden oldu. 
Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, 22 Ocak 2019 tarihinde Hanedan Gece Kulübüne giden iki sanığın Yılmaz Taşkın’a ait odanın kapı kilidi üzerindeki anahtarı çalıp, Taşkın’a “Bağırma, sesini çıkarırsan öldürürüm seni” diyerek tehdit edip, ciddi şekilde darp ettiklerini belirtti. Sağer, sanıkları aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup, mahkum ettiklerini açıkladı. Sağer, sanıkların işledikleri geceleyin ev açma suçunun 10 yıla, ikametgahtan sirkat suçunun 5 yıla, ciddi darp ve şiddet kullanma tehdidi suçunun 3 yıla, mülke tecavüz suçunun 2 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne vurgu yaptı. Sağer,  sanık Muhammed Tusün’un askıda benzeri bir davası olduğunu belirtti.

Herkes vücut bütünlüğü hakkına sahip 
Sağer, Anayasa’da vücut bütünlüğü hakkına değinip, herkesin vücut bütünlüğü hakkına sahip olduğunu kaydetti. Bu tür suçların toplumun huzurunu kaçırdığına değinen Sağer, “Ciddi darp, yaralama, adam öldürme” suçlarının 2018 yılı mahkemeler faaliyet raporuna göre en yaygın 4’üncü suçu, yine 2018 yılında, “Geceleyin ev açma,  ikametgahtan sirkat” suçlarının en yaygın 2’inci suç tipini oluşturduğuna vurgu yaptı. Yaygın ve vahim suçlarda kamu yararının dikkate alınması gerektiğine değinen Sağer, bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğiliminde olanlara karşı caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. Sağer, olayın oluş şekline bakıldığında sanık Muhammed Tusün’un ağabeyi ile müştekinin husumeti olduğuna ve sanığın paketçi kılığına girip, diğer sanıkla müştekinin odasına gidip, bu suçları işlediklerine değindi. Sağer, sanığın suçu önceden planlamasının suçun vahametini artırdığına vurgu yaptı. Sağer, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususları değinip, Muhammed Tusün’a 18 ay,  Afdin Türkmen’e 8 ay hapis cezası verildiklerini açıkladı.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474