banner564

Ölüm bile ayıramadı

Ciklos’ta sele kapılan araçta hayatını kaybeden gençlerden Ahmet Kılıç gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanırken,  nişanlı olan Tolga ve Günay için bugün tören düzenlenecek

Ölüm bile ayıramadı
banner598

Pelin YÜKSELAY
Girne-Lefkoşa Anayolunun Ciklos mevkiinde sele kapılan aracın içinde bulunan ve hayatını kaybeden 23 yaşındaki Ahmet Kılıç dün Lefkoşa İsmail Safa Cami’nde kılınan ikindi namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Kılıç’ın cenaze törenine, KKTC yetkililerinin yanı sıra adamızda bulunan Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
Hayatını kaybeden ve nişanlı oldukları belirtilen Tolga Bekçi ile Günay Kandaz’ın ise bugün toprağa verileceği öğrenildi. Günay ile Tolga’nın bugün öğlen Dikmen’de düzenlenecek dini törenin ardından Dikmen Mezarlığına defnedileceği belirtildi. Aile yakınları, birbirlerini çok seven iki gencin yan yana defnedileceğini belirterek, “onları ölüm bile ayıramadı” dedi.
   Feci kaza sonrasında Ciklos’ta yapılan yoğun aramalara karşın Gaye Soyutok dün de bulunamadı. Yetkililer, sonuç alıncaya kadar aramaların aralıksız devam edeceğini açıkladı.

Büyük acı
   Ahmet Kılıç’ın dün gerçekleşen cenaze törenine aile yakınları, arkadaşları ve sevenlerinin yanı sıra siyasiler de katıldı.
   Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Başbakan Tufan Erhürman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ve UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy cenaze törenine katılarak, Kılıç ailesine başsağlığı diledi.
  Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde ‘bu acıya yürek dayanmaz’ denildi.
   Kılıç, cenaze namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Aranan kişinin Gaye Soyutok olduğu açıklandı
Öte yandan Polis sele kapılan kayıp şahsın arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 
Polis, aranan kişinin Günay Kandaz değil, Gaye Soyutok olduğunu da açıkladı. 
Polis Basın Subaylığı açıklamasında, KKTC genelinde etkili olan yoğun yağışlı hava şartları nedeniyle, önceki gün  Girne-Lefkoşa anayolunun 5-6 kilometreleri arasında (Ciglos mevkii), HC 470 plakalı salon araç aşırı derecede yağan yağmur sularına kapılarak yoldan çıkmak suretiyle dere yatağına yuvarlandığını hatırlattı.
Polis, araç içerisinde bulunan üç kişinin cesedinin önceki günkü  çalışmalarda bulunduğunu, bulunan cesetler üzerinde aileleri tarafından yapılan kimlik teşhisinde ise ölen şahısların kimliklerinin; Gaye Soyutok (K-18), Tolga Bekci (E-21) ve Ahmet Kılıç (E-23) olarak tespit edildiğini, ancak söz konusu şahısların dün yapılan otopsileri sırada yeniden aileleri tarafından yapılan kimlik tespitinde ölü olarak bulunan kadın şahsın Gaye Soyutok olmadığı ölen şahsın Günay Kandaz (K-18) olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Polis, kayıp şahıs Gaye Soyutok ile ilgili arama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474