banner564

Ölüm korkusu yaşadı

Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda meydana gelen kazada 22 yaşındaki sürücü Duygu Nur, ezilen araçtan itfaiye yardımıyla çıkarıldı

Ölüm korkusu yaşadı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu üzerinde yolcu otobüsü ile salon aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Kaza,  22 yaşındaki Duygu Nur Özturna’nın,  anayolda seyreden araçlara öncelik hakkı vermeden dikkatsizce çembere girmesi ve Şebbebe Kavuş yönetimindeki otobüs ile çarpışması sonucu meydana geldi. 
Çarpışmanın etkisi ile Öztuna’nın aracı hurdaya döndü, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ölüm korkusu yaşayan Özturna, itfaiye ekiplerinin uğraşları sonucu araçtan çıkarılarak Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Dikkatsizce anayola çıktı
Polis Basın Subalığı’ndan verilen bilgiye göre kaza saat 14.50 sıralarında, Gazimağusa - Lefkoşa Anayolu üzerinde, Dörtyol çemberinde meydana geldi. Yönetimindeki PE 290 plakalı salon araç ile Türkmenköy’den gelen Duygu Nur Özturna, anayolda seyreden araçlara öncelik hakkı vermeden dikkatsizce çembere girdi. O esnada Gazimağusa istikametinden, Lefkoşa istikametine doğru seyreden Şebbebe Kavuş yönetimindeki TCF 302 plakalı otobüsün önünü tıkayarak çarpıştı. 
Kaza sonucu kontrolsüz bir şekilde savrulan PE 290 plakalı araç, önce bordür taşlarına ardından ise aydınlatma direğine çarparak durabildi. PE 290 plakalı araçta sıkışan sürücü Duygu Nur Özturna, itfaiye ekiplerinin yardımı ile dışarı çıkarıldı ve ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırıldı.  

“Aracın hava yastıkları açılmadı…”
Öte yandan kazaya şahit olan bir vatandaş, otobüs ile çarpışan salon araçtaki hava yastıklarının açılmadığını söyledi. Durum tepki gösteren ve ülkeye getirilen araçların kontrol edilmesini isteyen vatandaş şunları söyledi: “Bugün kötü bir kazaya şahit olduk. Kazada otobüsle, Japonya menşeli bir salon araba çarpıştı. Salon araba otobüsle şiddetli bir şekilde çarpıştıktan sonra sırasıyla önce refüje ardından da aydınlatma direğine çarptı. Araba adeta hurdaya döndü. En enterasan olanı da bu arabanın hava yastıkları devreye girmedi. Yol güvenliğinin yanında araç güvenliği de bence çok önemli. Bu konuda uluslarası kabul gören çarpışma testleri mevcuttur. Naçizane fikrimce çarpışma testlerinden tam puan alan otomobiller teşvik edilmelidir. Gerekirse gümrükleri veya seyrüseferleri daha az güvenli olan araçlara oranla daha düşük tutulmalıdır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474