banner564

Olumlu karşılık görmeli

Sloat, Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin hareketsiz olmasını ‘Erdoğan’ın jesti’ olarak niteledi

Olumlu karşılık görmeli
banner598
   ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat’ın, geçen hafta Ada’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Türkiye’nin Navtex yayımlamış olmasına karşın Barbaros Hayreddin Paşa gemisini Gazi Mağusa’da bağlı tutulduğunu anımsatarak, bunu ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın jesti’ olarak nitelediği bildirildi.
   Fileleftheros “ABD’nin Perde Gerisi Dalışları... Barbaros’un Mağusa’da ‘Bağlı’ Olması ‘Erdoğan’ın Jesti!’ Addediliyor... ” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Rum Yönetimi’nin, “Erdoğan’ın jesti” ifadesini ilk kez işitmediğini vurguladı ve Amerikalılar ile diğerlerinin, sismik araştırma yapılmamasını müzakerelerin yeniden başlaması için küçük bir fırsat penceresi olarak gördüklerini yazdı.
   Bu görüşte olanların, Rum tarafı “Erdoğan kısa süre önce, sondajlara başlamak üzere Kıbrıs MEB’ine platform getireceğinden söz etti” dediğinde, önemsizleştirmeye çalıştıklarını yazan gazete Amerikalı yetkililerin “Erdoğan kamuoyu önünde çok şey söylüyor” dediklerini, Rumların ise cevap olarak “evet ama genelde söylediğini yapıyor” diye üstelediğini kaydetti.
   Gazete perde gerisinde Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması için çaba harcayan Amerikalıların, bölgedeki çıkarlarını etkilediği için Doğu Akdeniz’deki gerilimin azaltılmasını hedeflediğine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473