banner564

Ombudsman’ı göreve çağırdı

Mehmet Özkardaş, “Sağlık Bakanlığındaki yasalara aykırı münhalin ivedilikle önüne geçilmeli” dedi

 Ombudsman’ı  göreve çağırdı
banner598
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Sağlık Bakanlığı’nın Kamu Hizmeti Komisyonu’nu saf dışı bırakarak münhal açtığını savunarak, bu durumun Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu belirtti ve Ombudsman’ı göreve çağırdı. 
Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Sağlık Bakanlığı’nda açılan münhallarle ilgili Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’ya yazdığı yazıyı kamuoyu ile paylaştı. 
Özkardaş, Sağlık Bakanlığı’nın Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı 112 Kontrol Komuta Merkezi ve 112 istasyonlarda, Radyoloji Servisi ve Hemodiyaliz servislerinde görevlendirilmek üzere “geçici işçi” statüsünde eleman alımı için münhal ilan ettiğini kaydetti. 

Sınav dün yapıldı
Toplam 14 münhalın 8’inin “İlk ve Acil Yardım Teknikeri (Paramedik)”, 4’ünün “Tıbbi Görüntüleme Teknikeri ve Radyografer veya Radyoterapi Teknikeri”, 2’sinin de “Hemodiyaliz Teknikerliği” için açıldığını ifade eden Özkardaş, şöyle devam etti: 
“Belirtilen münhal iki basamaklı olup, Sağlık Bakanlığı tarafından dün düzenlenen Anayasa Alt Düzey seviyesindeki test sınavından başarılı olanların 24 Şubat tarihinde yine Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulacak ‘Sınav Komisyonu’ adı altındaki kişilerce sözlü sınava tabi tutulmaları şeklinde gerçekleşecektir.
6/2009 sayılı Kamu Sağlık Çalışanları Yasası madde 7, sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ve istihdam şekillerini ayrıntılı şekilde incelemiştir ve işbu maddenin 2. fıkrasının son paragrafında ‘işçi statüsü’ eli ile yürütülecek hizmetlerin ancak üst paragraflarda belirtilen görevleri yerine getiren kişilerin dışında kalanları anlattığı açıkça belirtilmiştir.” 

KHK saf dışı bırakıldı
Özkardaş, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun (KHK) görev alanına giren bir konuda saf dışı bırakıldığını savunarak, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek münhal ve sınavın yetki gaspı olduğunu öne sürdü. 
Özkardaş, gerek Anayasa gerekse ilgili yasalara aykırı olan bu münhalin önüne geçilmesinin elzem olduğuna işaret ederek, “Bu durum görmezden gelinirse, artık tüm bakanlıkların kendi hukuk dışı ‘Sınav Komisyonları’ ile personel istihdam etmelerine zemin hazırlanmış olacaktır ve tarafsızlık ilkesi derinden yara alacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473