banner564

Önemli bir eksik giderildi

Trafik sorununda değişimi başlatmak için hazırlanan kitaplar, Girne’nin ardından Güzelyurt ve İskele’de de çocuklarla buluştu

Önemli bir eksik giderildi
banner598
Yeni öğretim döneminde ana okul ve ilkokullarda öğretmen kılavuz kitabı olarak kullanılacak, Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) tarafından hazırlanan ve Telsim'in de katkılarıyla basımı yapılan "Çocuklar Trafikte" isimli kitapların hazırlığı tamamlandı. Örgün Trafik Eğitimi kitaplarının etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik etmek amacıyla öğretmenlere yönelik verilen hizmet içi eğitim kursları Girne'nin ardından Güzelyurt ve İskele'de devam etti. 
TRAKAYAD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sevay, Dr. Ayşe Zeki, Dr. Berna Arifoğlu ve Trafik Psikolojisi Uzmanı Deniz Atalar tarafından verilen eğitimlerde, ülkemizdeki trafik sorunu, bu sorunun eğitimle nasıl çözüleceği ve trafikte değişimin nasıl sağlanacağı ele alındı. 
Avustralya'nın Victoria Eyaletinde kullanılmakta olan ve ülkemize uyarlanan "Çocuklar Trafikte" isimli kitaplar ile çocuklara küçük yaşlardan itibaren trafik eğitimi verilmeye başlanacak. Trafikte ölümlerin ve ebedi sakatlıkların önlenebilmesi ve toplumsal yaşam kalitemizin artırılmasının çağdaş ve örgün bir trafik güvenliği eğitiminin okullarımızda verilmesi ile mümkün olacağını savunan TRAKAYAD ile KTÖS, Avustralya'da eğitim uzmanlarının bilimsel bir yaklaşımla hazırlamış oldukları bu kitapların okullarda okutacak öğretmenlerin üzerine büyük görev düştüğünü belirtti. 
Hizmetiçi eğitime katılan öğretmenler, trafik eğitiminin okullarda büyük bir ihtiyaç olduğunu ve bu eğitimin yeni dönemde başlamasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, öğrencilerin trafikteki sorunların farkında olan sorumlu bireyler olarak yetişmesi ve trafikte güvende olmaları için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Öğretmenler trafik eğitimi kılavuz kitabı hakkında görüş ve duygularını şöyle dile getirdi:

Aliye Osum:Bu eğitimin hem öğrencilerimin güvenlikleri hem de benim güvenliğim için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben öğrencilerime bu farkındalığı yaratacağım, onlar da kendi ailelerine ve çevrelerine bu farkındalığı yarattığında bir insan on insan, on insan bin insan olacak.

Gülcan Sabırlı: Çocukların ve ailelerinin yaparak, yaşayarak yeni fikirler öğrenebileceği güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitabı hazırlayanlar özverili şekilde çalışmış. Bu eğitim ile çocuklar ileride daha dikkatli birer sürücü olacak ve ailelerini de etkileyerek trafikteki kazaların önlenmesini sağlayacak. 

Emete Akyerli: Trafikte değişimin küçük yaşlardan başlanmasının etkili olacağına inanıyorum. Kitaptaki keyifli etkinliklerle trafik konusunu eğlenceli ve öğretici şekilde işleyip, öğrencilerin konuyu iyice kavramasını sağlayacağız.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474