banner564

‘Son parsel açıldı’

Defin işleri sorumlusu Hasan Aybar, Lefkoşa mezarlığının dolduğunu doğruladı

‘Son parsel açıldı’
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Bülent Dizdarlı’nın sosyal medya hesabından “Ölecekseniz bir an evvel ölün. 2020’de ölürseniz gömülecek yeriniz yoktur” ifadesiyle 
Lefkoşa Mezarlığı’nda yer sıkıntısına dikkat çekmesi yankı uyandırdı.  
Lefkoşa Kabristanlığı Defin İşleri Sorumlusu Hasan Aybar da Dizdarlı’yı doğrulayarak, mevcut şartlarda yaklaşık iki ay sonra mezarlığın tamamen dolacağını belirtti. 
Mezarlığın durumu ile ilgili Diyalog’a bilgi veren Aybar, yeni bir proje üzerinde çalışıldığını ifade ederek, proje hakkında da bilgiler verdi. 
Aybar şunları ifade etti:
 “Mezarlığın doluyor olduğuna dair söylem yerindedir. 50’nci parsel olarak adlandırdığımız son parsele defin yapmaktayız. Bu son parselin iki buçuk aylık bir ömrü kaldı. 
Yeni yıldan sonra defin yapabileceğimiz yeni bir parsel ne yazık ki bulunmuyor. 
Lefkoşa Kabristanlığına sadece Lefkoşa sınırları içerisinde kalanlar değil kişilerin anayasal hakları nedeniyle adanın her yerinden defin işlemi yapılıyor.”

Katlı defin gündemde
Aybar, çok katlı defin ile ilgili görüşmelerde yaptıklarını ifade etti. Aybar, şunları söyledi:
“Gerçekten mevcut mezarlıkta durum çok ciddidir. Din İşleri Dairesi ile yaptığımız sözlü görüşmelerde çok katlı defin işlemlerinin bir sakıncası olmayacağı bilgisini edindik. Türkiye’de nüfusun kalabalık olduğu yerlerde katlı defin işlemleri yapılıyor. Yeni parsel kabristanlığa kazandırıldığı takdirde bu sistemin de tartışılacağı aşikârdır. Artık ölümler eskisi gibi sadece yaşlılıktan değil ve nüfusumuz da eski nüfus olmadığı için farklı yöntemler araştırılacaktır.” 

Yeni yer için görüşmeler yapıldı
Haftalık defin sayısının 6 ya da 7’yi bulduğunu ifade eden Aybar, şöyle devam etti:
“Mezarlıkla ilgili yeni bir projemiz var. 50’nci parsel olarak adlandırdığımız parselin yanında 8-10 dönümlük bir arazi mevut. Bu arazinin sahipleri ile görüşmeler yaptık ve Devletin kendilerine başka bir yerden vereceği araziye karşılık orayı defin işleri için kullanıma verebileceklerini söylediler. Bu arazinin alınması sonrasında nasıl kullanabiliriz konusunda çalışmalarımız vardır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473