banner564

Onlar da mağdur

Asayiş ve Trafik operasyonu neticesinde ülkemizde izinsiz olarak bulundukları belirlenen 4 kişi tutuklandı

Onlar da mağdur
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da önceki akşam düzenlenen Asayiş ve Trafik operasyonu sonucunda ülkemizde kaçak olarak bulundukları belirlenen 4 kişi gözaltına alınarak mahkeme huzuruna çıkarıldı. İkisi Türkiye uyruklu olan 4 zanlı aleyhinde soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk emri temin edildi. Tutukluların bir kısmı adada bulundukları süre içinde bedava çalıştırıldıklarını belirterek, yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, 28 Aralık 2018 tarihinde, Gazimağusa’da düzenlenen Asayiş ve Trafik operasyonu sonucunda, zanlılar Halil Kaçar ile Ahmet Güneş’in, bir casinoda tespit edildiklerini ve KKTC’de izinsiz olarak ikamet ettiklerinin belirlendiğini söyledi. Yine aynı operasyon kapsamında,  zanlılar Chuckwadi Duru ile Emanuel Junior İqequa’nın da bir gece kulübünde tespit edildiklerini ve KKTC’de izinsiz olarak bulunduklarının belirlendiğin aktaran Yücetürk, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti.
Zanlılar dert yandı
Mahkemede söz alan zanlı Halil Kaçar, “Türkiye’den ailemden de destek almaksızın okumaya geldim, kendi imkânlarım ile son sınıfa kadar gelebildim. Maddi olarak sıkıntıya düştüm, bedava çalıştırıldım, param verilmedi. Okula taksitlerimi yatıramadığım için kaçak duruma düştüm” dedi.
Zanlı Ahmet Güneşsu ise “Eşimin çalışma izni var, 3 tanede çocuğum var hepside öğrencidir” şeklinde konuştu. 
Mahkeme huzurundaki diğer zanlılar ise ülkemizde öğrenci olduklarını ve okulda kayıtlarının olduğunu savundu. 
Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 2’şer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474