banner564

‘Önlem istiyoruz’

KKTC’de suçların artması ve suç işleyenlerin kolayca yurt dışına kaçabilmeleri vatandaşların tepkisine yol açtı

‘Önlem istiyoruz’
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Ülkede suçların artması, neredeyse her gün bir olayın yaşanıyor olması toplumda tedirginliğe yol açıyor. 
Artan suçlara karşı polis sayısının yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar hem güvenlik önlemlerinin artırılmasını hem de polis sayısının çoğaltılmasını istiyor.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, suçla mücadelede teknolojiden yararlanılması gerektiğini ancak ülkede gerekli cihazların bulunmadığını belirtti. 
Vatandaşlar, “Giriş çıkışlar da denetim altına alınmalıdır” dedi.

Vatandaş ne dedi…? 

Hasan Görneçli:
Ülkede son zamanlarda suç oranlarında ciddi bir artış var. Ülke sorma gir hanına dündü. Girişlerde çok sıkı denetimler olmadığı için suç potansiyeli olan insanlar buraya gelerek suç işliyor. Son olayda soygun olayında suçu işleyenlerin elini kolunu sallayarak adadan çıkmış olması ülkede güvenliğin kalmadığını gösteriyor. Polis sayısının yetersiz olması nedeniyle işlenen suçlar önlenemiyor.
Suçu işleyen kişiler de adadan kolayca kaçıyor. Akla gelebilecek her konuda polis görevde oluyor ancak polis sayısı yetersiz kalıyor. 
Kesinlikle polis sayısının arttırılması gerekiyor. Ayrıca ülkeye giriş çıkışların daha sıkı denetimlere, işlenen suça karşı da cezalar daha fazla caydırıcı olmalıdır. Küçücük bir ülkeyiz ancak ülke kontrolden çıktı. Başka ülkelerde ülkemiz kadar bir bölgeyi muhtarlar yönetirken biz burada işlenen suçların önüne geçemiyoruz. Yetkililerin bu konuda gerekli önlemler alınmalı ve ülke güvenliği en iyi şekilde sağlanmalıdır.

Nevcihan Acar:
Ülkede giriş çıkışlardaki kontrolsüzlük nedeniyle ne yazık ki güvenlik kalmadı. Ülkede birçok suç ile karşılaşıyoruz. Küçücük bir adada geçtiğimiz gün yaşanan soygun olayı üzerine söylüyorum suçu işleyen kişiler Girne’den Lefkoşa’ya oradan da Mağusa’ya kaçıyor, sonra da uçağa binip gidiyor.
Bu bizim polis sayımızda yeterlilik olmadığını gösteriyor. İvedilikle işlenen suçların önüne geçilebilmesi adına polis sayısının arttırılması gerekiyor. Yalnız polis sayısını arttırmakla kalmayıp ülkeye girişlerin de daha sıkı denetlenmesi gerekiyor. Yetkililerin bu konuda acilen çalışmalar yapmasını istiyoruz.

Hüseyin Mısırlı:
Ülkede ne yazık ki güvenlik kalmadı. Ülkede yaşanan olaylar nedeniyle adım atmaya korkar olduk. Bu suçların önüne geçilemiyor. Bu polis sayısının yetersiz olduğunu gösteriyor. Burada sokakta dolaşan devriye yapan veya halkın arasında sivil dolaşan polis hiç görmedim. Polis sayısının arttırılması ile suçların önüne geçilebilecek veya suçlular kolayca bulunabilecek. Yetkililerin bu konuda çalışmalar yapmasını istiyoruz.

Faruk Turhan:
Ülkemizde maalesef güvenlik kalmadı. Yönetim bu konulara ağırlık vermiyor. Ülkede her geçen gün yeni bir suç modeli ile karşılaşıyoruz. Elini kolunu sallayan ülkeye geliyor. Ben 1978 yılında bu adaya geldim ve geldiğim yılları arar oldum. Ülkede insan sayısı arttıkça suç oranları da arttı. Polis sayısının yetersiz olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Ülkemizdeki polis sayısı arttırılmalı ve her noktada kontrol sağlanmalıdır. Gece saatlerinde Kıbrıs’ın turistik yerlerinden olan Lefkoşa Surlariçi’ne girebilmek ne yazık ki imkânsız. Yetkililerin ivedilikle çalışmalar yaparak ülke güvenliğini sağlamaları gerekiyor.

Gökçen Karaca:
Ülkede güvenlik maalesef kalmadı. Evimizde otururken kapıyı kim açacak camdan kim girecek diye korkar olduk. Ülkede birçok değişik suç ile karşılaşıyoruz ve bu korku vericidir. Suç artışı ve suçluların bulunamaması polis sayısının yetersiz olmasından kaynaklıdır. Mevcut polisimiz de meydanda olamıyor. Halkın içinde olamıyor bu nedenle suçlar başını alıp gitti. Bu ülkede doğdum büyüdüm son yıllarda yaşanan suç kadar suç görmedim. Bu konuda yetkililerin çalışmalar yaparak gerekli önlemleri alması gerektiğini düşünüyorum.

Ramadan Karaca:
Yurt dışından ülkeye girişlerde sıkı denetimler olmadığı için suç oranlarında ciddi artış oldu. Polis sayısındaki yetersizlik ve cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle suçların önüne geçilemiyor. Suç işleyenler adadan kolayca kaçabiliyor. Bu olayları duydukça tedirginlikler yaşıyoruz. Bu konuda çalışmalar yapılması ve gerekli güvenliğin sağlanması gerekiyor. Son yaşanan soygun olayında polis sayısı yeterli olsaydı olayın Girne’ye giriş çıkışlar tutulur ve soyguncular kaçamadan yakalanırdı. Bunların önüne geçilmesi adına çalışmalar yapılmasını istiyoruz. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 10 ay Önce

Geçmişte bu memlekette Aya'dan Mehmet'i dağda jiletlerle öldürenler, Meluşadan Zeka'yı Girne kapısında makineli tüfeklerle öldürenler nasıl kurtuldu!! Sözüm yukarıdaki ayni soyadlı kişileredir..Ceza almadılar bu insanlar bir da güvenlik zafiyeti var diyorlar..Öyle olsa sizin dışarda işiniz ne. İbrahim Tremeşeli ödedi sen daha ödemedin Ramadan Bey.Allah büyüktür ama!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473