banner564

Soruşturma sürüyor

Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’e ait ofisi kurşunlayan Serhat Tokur ile suç ortaklarının tutukluluk süresi uzatıldı

Soruşturma sürüyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in ofisini kurşunlayan Serhat Tokur ile suç ortakları olduğu iddia edilen Yusuf Başeğmez, Ferhat Bitirmiş, İsmet Sezener, Veysi Badur ve Metin Güler hakkındaki soruşturma sürüyor.
Zanlılar dün ek tutuklama talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Halil Seven, 1 Haziran 2019 tarihinde, saat 03.15 sıralarında, Gazimağusa’da, Themis isimli binanın, 22 numaralı, kullanılmayan ofisinin, 3 el ateş edilmek sureti ile camlarının kırılarak hasara uğratıldığını anımsattı. 
Bölgede yapılan kamera görüntüleri ve telefon dökümleri incelemeleri sonucunda, zanlı Serhat Tokur’a ulaştıklarını anlatan Seven, ilk etapta suçunu kabul etmediğini, ancak ikinci gönüllü ifade vererek, suçunu itiraf ettiğini söyledi.

7 gün daha hücredeler…
Polis, zanlılar Yusuf Başeğmez ile Ferhat Bitirmiş’in de, Tokur’un evinde tespit edildiğini belirtti.
Zanlılar İsmet Sezener, Veysi Badur ve Metin Güler’in de, zanlı Serhat Tokur’a yardım ettiklerini ifade etti.
Sezener ve Badur’un, Tokur’u Gazimağusa’ya olay mahaline getiren zanlılar olduğunu, Güler’in ise olaydan sonra Tokur’dan  silahı teslim alan kişi olduğunu anlatan Seven, incelenecek birçok kamera kaydının daha olduğunu ve mesele kapsamında aranan bir şahıs olduğunu söyleyerek mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Umut İnan, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlıların 7 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474