banner564

Önü kesilemiyor

Polonya, Avusturya ve Danimarka’dan ithal edilen 6 ton donmuş et, güneyden kuzeye geçirildi

Önü kesilemiyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ile Cürümleri Önleme Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda kaçak dana eti ele geçirildi. 
Aldığı ihbarla harekete geçen ekipler, Güvercinlik kavşağı üzerinde FA 116 plakalı aracı durdurarak yaptığı arama sonucunda, paketlenmiş halde 6 ton kaçak dana eti ele geçirirken, araç sürücüsü Aysın Eskimuhtaroğlu’nu gözaltına aldı. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.
Ele geçirilen etlerin Polonya, Avusturya ve Danimarka’dan Güney Kıbrıs’a ithal edildiği öğrenildi.

Suçunu itiraf etti
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Memuru Arif Toroslu, dün saat 08:50’de, alınan ihbar üzerine Adli Şube ile Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından Güvercinlik kavşağı üzerinde durdurulan FA 116 plakalı kamyon araçta yapılan arama sonucunda 6 ton ağırlığında, paketlenmiş halde donmuş kaçak dana eti ele geçirildiğini söyledi. Araç sürücüsü olan zanlının suçunu itiraf ettiğini ve etleri Hasan Vaiz isminde aranmakta olan bir şahıstan aldığını söylediğini belirten Toroslu, soruşturmanın yeni başladığını ve aranmakta olan şahsın olduğunu ifade ederek mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 2 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Etler imha ediliyor
Öte yandan Gazimağusa Belediyesi Sağlık ve Zabıta Şubeleri, Veteriner Dairesi ve Gümrük Dairesi’nin de dahil olduğu çalışmada, Avusturya, Polonya ve Danimarka menşeli paketler halinde dana etleri polis müdürlüğüne getirilerek etler üzerinde inceleme yapıldı. 
Gazimağusa Belediyesi, ülkeye kaçak olarak sokulan, üstü açık kamyonda sağlıksız koşullarda taşınan ve sağlık riski olan etlerin Belediyenin çöplüğünde imha edilmesi için çalışma başlattı.  

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473