banner564

Önüne köpek atılmış!

Alkollü vaziyette kaza yaparak Murat Ömür’ün ölümünden sorumlu tutulan Şükrü Serkan’a Sadece 12 ay hapislik verildi

Önüne köpek atılmış!
banner598
Lefke’de 29 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen trafik kazasında yakın arkadaşı Murat Ömür’ün hayatını kaybetmesine neden olan araç sürücüsü Şükrü Serkan, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın kaza gecesi alkollü olduğu belirtilerek, bu hususun ağırlaştırıcı etken olarak değerlendirildiği ifade edildi.
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda görüşülen dünkü duruşmada sanık hakkındaki karar verildi. Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suçları kabul edip adaletin erken tecelli etmesine katkı koymasını lehine değerlendirdiklerini söyledi. Sanığın yakın arkadaşı olan Murat Ömür  ile birlikte alkol aldıklarını ve yola çıktıklarını, sanığın 172 promil alkol tesiri altında olduğunu Ömür’ün de kanında alkol tespit edildiğini göz önünde bulundurduklarını kaydeden Esendağlı, alkollü bir şekilde araç kullanmasını sanık aleyhine ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirdiklerini belirtti. 

12 ay hapislik verildi
Kıdemli Yargıç, kazanın sanık ve Murat Ömür’ün seyir halinde iken önlerine köpek atılması sonucunda Ömür’ün dümene sarılarak müdahale etmesi sonucu meydana geldiğini ve sanığın bu hareket sonrası direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaza yapmasına neden olduğunun görüldüğünü ve bu durumunda göz ardı edilemeyeceğinin altını çizdiklerini söyledi. Esendağlı ,tüm olgular ışığında sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 12 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473