banner564

Onursal başkan uyardı

UBP’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Eroğlu, “Kurultay ile ilgili süreç sağlıklı gelişmemektedir” dedi

Onursal başkan uyardı
banner598
Üçüncü Cumhurbaşkanı, UBP Eski Genel Başkanı Derviş Eroğlu, UBP’nin “tarihsel geçmişiyle gurur veren onurlu bir yürüyüşün adresi” olduğunu belirtti. 
UBP’nin, “Kıbrıs Türk halkının demokratik yaşantısına, sosyal, ekonomik gelişmesine damgasını vuran KKTC’yi Kıbrıs Türk halkının sesine kulak vererek, geleceğin güvencede olmasını düşünerek kuran parti” olduğunu kaydeden Eroğlu, partinin öz itibarı ile Kıbrıs Türk halkının varoluş, özgürlük ve egemenlik mücadelesinin tüm birikimlerinin vücut bulduğu bir siyasi oluşum olduğunu ifade etti. 
Eroğlu, UBP’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Mesajında, UBP’nin bu ay sonunda yapılması gereken 20’ncı olağan kurultayına da değinen Eroğlu, kurultay ile ilgili sürecin sağlıklı gelişmediğini belirtti. 
Parti Genel Başkanı’nın, bir an önce, tabandan yükselen sesleri dikkate alarak yaşanan sorunları aşmak zorunda olduğuna işaret eden Eroğlu, “Bana iletilenler göstermektedir ki UBP tabanında kurultay süreci ile ilgili önemli kırgınlıklar vardır; dolayısıyla parti yetkili organları üzerine düşeni yapmalı ve UBP’nin gücünü zayıflatacak, partinin istemeyen gelişmeler yaşamasını önleyecek kararları şimdiden almalıdır” ifadesini kullandı.


Tatar: UBP daha güçlü olmalı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısı ile mesaj yayımladı.
Tatar mesajında şunları kaydetti:
“11 Ekim 1975’te kurulan Ulusal Birlik Partisi, Kıbrıs Türk halkına büyük hizmetler vermiş, daha şimdiden başarıları ile adını tarihimize altın harflerle yazdırmıştır.
UBP, Kıbrıs Türkleri’nin koloni yönetimine, hegemonyacı Ortodoks Kilisesi ve yayılmacı Rum-Yunan emellerine boyun eğmeyen özgürlükçü, vatansever, milletine, dinine bağlı iradesinin ta kendisidir.
Kıbrıs Türk halkının bugün, dünden de fazla UBP’nin varlığına ve mücadelesine ihtiyacı vardır.
O nedenledir ki UBP’nin güçlü olması, demokratik, katılımcı bir anlayışla yönetilmesi, proje ve plan üretmesi, kadrolarını güçlendirmesi, bizleri utandırmayacak, yeniden mahkemelere düşürmeyecek bir kurultay yapması için uğraşıyor, çaba gösteriyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473