banner564

Operasyon başarılı

Güney Kıbrıs’tan çaldıkları traktörü kuzeye getirmekle suçlanan 4 kişi, baskın sonucunda ele geçirildi

Operasyon başarılı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’tan traktör sirkat edilerek, yasadışı yollardan KKTC’ye getirildiğine dair ihbar alan Gazimağusa Polisi, Akyar Sınır Kapısı yakınlarında bir bölgeye düzenlediği operasyon sonucunda, Mustafa Bayır, Mustafa Bayır, Cuma Bayır ve İbrahim Karabulut’u, KKTC’de hiç bir kaydı bulunmayan kırmızı renk traktörün başında suç üstü tespit etti. Polise gerekli izahatı yapamayan 4 zanlı gözaltına alındı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Kemal Onbaşı, zanlıların, 29 Haziran ile 1 Temmuz 2019 tarihleri arasında, Güvercinlik ile Çayönü arasında bir bölgeden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne gittiklerini ve kırmızı renk bir trakörü sirkat ederek yasa dışı yollardan KKTC’ye getirdiklerini söyledi.

Suçlamaları kabul etmiyorlar…
Zanlıların 1 Temmuz’da Akyar Sınır Kapısı yakınlarında bir bölgede traktörün yanında, taktörü çalıştırma çabası halindeyken suçüstü tespit edildiklerini aktaran Onbaşı, zanlıların suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Onbaşı, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazan Aksun, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474