banner564

Örgütler kazan kaldırdı

Tarım Bakanlığı’nın çiğ süt fiyatlarına yaptığı yüzde 15’lik zam tepkiyle karşılandı

Örgütler kazan kaldırdı
banner598
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nın, son dönemde döviz kurlarında yaşanan artış nedeniyle üretim girdilerinin yükselmesine bağlı olarak üreticiden alınan çiğ süt fiyatlarına ve imalatçıya satış fiyatlarına yaptığı zam, bazı örgütler tarafından tepkiyle karşılandı.
Tüketiciler Derneği, uyarılara rağmen hükümetin temel tüketim maddesi olan süte %15 oranında zam yaptığını savunup bunu kınadı.
Dernek yaptığı yazılı açıklamada, süte yapılan bu zamla zincirleme tüm süt ve et ürünlerinin fiyatlarına %30 oranına varan artış geleceğini iddia ederek Hükümete zam kararını gözden geçirmesi ve geri alması için çağrı yaptı.
Tüketiciler Derneği ayrıca, tüketicilerinin uyarısının dikkate alınmaması ve süt zamlarının iptal edilmemesi halinde “Süresiz Süt ve Süt Ürünleri Boykotu” başlatacağını kaydetti.

Özkardaş: Tenceresini tavasını alan yola düşmeli
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, süte yapılan zammı eleştirerek, “tüm sendikaların, örgütlerin, tüketicilerin, hayvancıların, çiftçilerin, üreticilerin kısacası düzenden şikayetçi olan herkesin tenceresini tavasını alıp yollara düşmesi gerekir” dedi.
Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, süt ve süt ürünlerine yapılan %15 oranındaki zamla, hükümetin, çocukların içtiği süte de el koyduğunu; evine zaten hellim, peynir, kaşar gibi gıda maddesini ölçülü alabilen vatandaşın sofrasından bunların da çalındığını savundu.
Özkardaş, “biranın, sütten daha ucuz olduğu bir ülkede bunu başaran bir hükümete, halk düşmanı, emek düşmanı ve sermaye yandaşı denilebileceğini” ileri sürdü.

Bıçaklı: Zamlar geri çekilmeli
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), akaryakıt ve süte yapılan zamların geri çekilmesini istedi.
Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yaptığı yazılı açıklamada, hükümeti zamlardan dolayı kınadı. Bıçaklı, ayrıca hükümeti, çalışanlara “doğru dürüst” maaş artışı vermemekle ve toplumun büyük bir kısmının alım gücünü yüzde 40 geriye götürmekle suçladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474