banner564

Sözcü’nün itirafı

Hristodulidis “Çözüm istememizin nedeni Türkiye’nin, Kıbrıs’tan ayrılmasını sağlamaktır”dedi

Sözcü’nün itirafı
banner598
Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar yaparken, ilgin görüşler ortaya koydu.
   “Ülkeyi yeniden birleştirme konusundaki gayretlerimizin bir nedeni de Türkiye’nin, Kıbrıs’tan ayrılmasını sağlamaktır”dedi.
   Hristodulidis “hem kendi görüşümüz, hem de uluslararası toplumda herkesin görüşleri, çözümden sonra Türkiye’nin adada role sahip olmayacağı şeklindedir” diyerek, darbe sonrası gelişmelere değindi.
   Hristodulidis, “Toprak” konusundaki sonraki süreçlere ilişkin olarak ise, konunun çözümünü düzenleyen kriterler üzerinde uzlaşmaya varılması gerektiğini, bunun ardından ise haritalardan söz edilebileceğini ifade etti.
   Hristodulidis, “Mülkiyet” konusunun, “Toprak” konusunda uzlaşma olmaması durumunda, kapanmasının mümkün olmayacağını da vurguladı.
   IMF ve Dünya Bankası’nın, Ekim ayında sunması planlanan incelemelerinin, yıl sonuna kadar olan çözüm çabalarını uzatıp uzatmayacağı şeklindeki bir soru üzerine Hristodulidis, “Mülkiyet” ve “Güvenlik” konularında aralarında bir anlaşma sağlanması ihtimalinin bu iki örgütün incelemelerine yardımcı olacağını ifade etti.
   Hristodulidis, bu iki incelemenin, sadece mülkiyet konularıyla ilgili değil, olası çözümden sonra genel olarak oluşacak yeni durumla ilgili olduğunun netleştirilmesi gerektiğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473