banner564

Örnek hareket

Avrasya emlak şirketi, Selçuk Yöntem’e tapusunu bugün veriyor

Örnek hareket
banner598

 Suna ERDEN

Avrasya Construction İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Kürklü, ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’in dolandırılması olayı ile ilgili detayları anlattı. Girne’de bir emlakçıda çalışan Yasemin Taşkıran’ın kendi projelerinden Yöntem’e daire sattığını, parasını almasına rağmen şirketlerine ödemediğini ifade etti. Taşkıran’ın bir taraftan kendilerini diğer taraftan Selçuk Yöntemi aylarca oyaladığını belirten Kürklü, olayın en sonunda ortaya çıktığını söyledi. Kürklü, emlak sektörünün zarar görmemesi için gerekli denetimlerin yapılması gerektiğini de belirtti. Selçuk Yöntem’in mağduriyetini gidereceklerini açıklayan Kürklü, tapusunu vereceklerini söyledi.
Kürklü, öncelikle emlakçı-müşteri ve müteahhit firma ilişkisini açıkladı. Kürklü, müteahhit firmaların projeler hazırladığını, kendi bünyelerinde satış elemanları olmasına rağmen acenteler ile de çalıştıklarını söyledi. Kürklü,  projeden daire satan emlakçılara komisyon ödediklerini ifade ederek,  Yasemin Taşkıran ile de yollarının böyle kesiştiğini anlattı.  
Taşkıran’ın Girne’de bir emlakçıda çalıştığını ifade eden Kürklü, kendi projeleri olan Avrasya Premium Apartmanı’ndaki 405 nolu daireyi Selçuk Yöntem’e sattıklarını ifade etti.
Projenin 2018 yılı Haziran ayında bittiğini ifade eden Kürklü sözlerini şöyle sürdürdü:
 Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem bizim projemizden Yasemin Taşkıran aracılığı ile daire aldı. Biz hiçbir zaman kendisi ile görüşmedik. Arada hep Taşkıran ile bağlı bulunduğu emlakçı vardı. Proje bitti, Aralık ayı sonunda da tapu işlemleri tamamlandı. Ancak biz Selçuk Yöntem’in ödeme yapmasını beklediğimiz için tapuyu da askıya aldık.
Yasemin Taşkıran, sürekli Selçuk Beyin yoğun olduğunu, zamanı olmadığını, Kıbrıs’tan ev aldığının duyulmamasını istediğini söyleyip bizi oyalıyordu.
Taşkıran Selçuk Yöntem’i ise ‘tapu işlemleri bitmedi, Bakanlar Kurulu’ndan izin çıkmadı’ yalanları ile oyalıyormuş.
Biz ödeme beklerken, Selçuk bey de tapuyu bekliyormuş. Aradaki bur iletişim kopukluğu nedeni ile bu olay geç ortaya çıktı.”

Kendisi itiraf etti
Kürklü, Yasemin Taşkıran’ın 27 Şubat 2019 tarihinde kendilerine gelerek aslında Selçuk Yöntem’den para aldığını, borçlarına vermek zorunda kaldığını, ortada böyle bir durum olduğunu söylediğini aktardı. Bunun üzerine Selçuk Yöntem ile temasa geçtiklerini kaydeden Kürklü, şöyle devam etti:
“Selçuk Beyi aradık. O da zaten Kıbrıs’a geliyormuş. 28 Şubat Perşembe günü adaya geldi. Yasemin Taşkıran ile yüz yüz görüştüler. Selçuk Bey, parayı ödemesi için 24 saat süre verdi. Ancak ödeme yapılmayınca 1 Mart tarihinde polise şikâyetçi oldu. Taşkıran tutuklanıp mahkemeye çıkarılınca da olay basına da yansıdı.”

Haberleri görünce o da geldi
Abdullah Kürklü, olayın basına yansıması üzerine Yasemin Taşkıran aracılığı ile Avrasya Premium Apartmanı’ndan daire alan ve Almanya’da yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ ın kendilerine ulaştığını, ev için ödeme yaptığını ve bu paranın bize ulaşıp ulaşmadığını sorduğunu söyledi. Ödemenin yapılmadığını öğrenen Mehmet Ali Beldiran’ ın da şikâyetçi olduğunu kaydeden Kürklü,  yaşanan bu olayların sektör açısından son derece üzücü olduğunu dile getirdi.

Denetim mekanizması yok
Kürklü, “Yaşananlar Türkiye basınına da yansıdı. Sektör için kötü reklam oldu. Bu tüm sektörü etkiler. Bu tür olayların yaşanmaması için önlemler alınmalıdır” dedi.
Kürklü, şunları kaydetti:
“Kanayan yaramız acentelerin denetlenememesi; hangisi kayıtlı hangisi kayıtsız belli değil. Ayrıca Emlakçılar Birliği Yasası’na göre bir acentenin kayıt yaptırabilmesi için 100 bin Euro teminat göstermesi gerekiyor. Bu tür mağduriyetlerde mağdur olan şahsın 100 bin Euro teminattan tazmin edilmesi öngörülüyor. Ancak Taşkıran’ın çalıştığı emlakçının kayıtlı olup olmadığına dair bilgi dahi edinemedik. Emlakçılar Birliği’ne sorduk ama cevap alamadık. 
Eğer kayıtlı ise Selçuk Beyi bu kapsamda neden ödenmiyor.  Eğer mesleki bir hayatsa sigorta kapsamına girmesi lazım. Ancak sektörde denetim mekanizması yok. Kapsayıcı ve koruyucu yasalarımız eksik. Bugün Selçuk Bey yarın başkaları olacak.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474