banner564

‘Ortak anlayışa yakınız’

Lute’un görüştüğü Türk tarafından içerik hakkında açıklama yapmadı, Rum sözcü umutlu konuştu

‘Ortak anlayışa yakınız’
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adada temaslarda bulunan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile dün saat 17.00’de yeniden bir araya geldi.

Akıncı-Lute görüşmesine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile bazı müzakere heyeti üyeleri de katıldı.
Kıbrıs müzakerelerine yönelik referans kavramlarını tamamlama çalışmaları çerçevesinde adaya cumartesi günü gelen Lute, Pazar gününden beri liderlerle her gün bir kez görüşme yapıyor.
 Mustafa Akıncı’nın, adada temaslarda bulunan Lute ile görüşmesi saat 18.30’da tamamlandı.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Kıbrıs müzakerelerine yönelik referans kavramlarını tamamlama çalışmaları çerçevesinde adaya gelen Lute ile görüşmesi yaklaşık 1.5 saat sürdü.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu'nun açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Akıncı bugün saat 11.45'te Lute’u yeniden kabul edecek. Adaya hafta sonu gelen Lute, liderlerle ayrı ayrı 3 görüşme gerçekleştirdi.
Öte yandan BM Genel Sekreterinin Kıbrıs için atadığı geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le bu sabah yeniden bir araya geleceği haber verildi.
Rum haber kaynaklarına göre, dünkü Lute-Anastasiadis görüşmesinin ardından gerçekleştirilen Ulusal Konsey toplantısının sona ermesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Lute’un bu sabah yeniden başkanlığa gideceğini ve sabah 09,15’te Anastasiadis’le yeni bir görüşme yapacaklarını açıkladı.
Açıklamasında “bu işbirliğini verimli olarak da niteleyen” Prodromu, “şartlar kesin hale geldiği zaman, açıklanacaklarını” belirtti.

Önerileri dinledi…
Prodromu “referans şartlarıyla ilgili ortak bir anlayışa ulaşmaya yakın olduklarını ve Lute’un bunu BM Genel Sekreterine ileteceğini” de belirtti.
Ulusal Konsey toplantısı hakkında ise Prodromu, Anastasiadis’in parti başkanlarını Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini, aynı zamanda parti başkanlarının düşüncelerini ve önerilerini dinlediğini sözlerine ekledi.
Anastasiadis başkanlığındaki Ulusal Konsey toplantısına, Rum siyasi parti başkanlarının yanı sıra Meclis Başkanı Dimitris Şilluris ile Rum Yönetimi eski başkanlarından Yorgos Vasiliyu; hükümet kanadından ise Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu ve Kıbrıs Rum kesiminin müzakerecisi Andreas Mavroyannis katıldı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 5 yıl Önce

Kıbrıs Türkleri ne isterler ve ne beklerler?Öncelikle bu ortaya konmalı.Türkiye'nin şartsız garantisi ve Kıbrıs'ta Türk Kolordusu kalmalı.Gerisi masal.

Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 5 yıl Önce

Yeniden katliamların olmaması için,iki tarafın da akıllı davranmaları gerekir.Türk Askerleri geleli beri,barış ortamı olmuştur.Herkes yerinde mutlu olmalı.Haksızlık yapılmamalı.Huzura ihtiyacımız var.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474