banner564

Üst düzey  katılım oldu

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ali Nesim Edebiyat Ödülleri, törenle sahiplerini buldu

Üst düzey  katılım oldu
banner598

 Raif UZKAN

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Ali Nesim Edebiyat Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.
Lefkoşa’da Hidden Garden’da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Meclis eski Başkanı Sibel Siber ile ailesinin de katıldığı törende merhum yazar-öykücü ve araştırmacı Bener Hakkı Hakeri “Onur Ödülü”ne, Mehmet Ertuğ “Kültürel Değerleri Koruma Ödülü”ne, Araştırmacı Yazar Ulvi Keser “Araştırma Ödülü”ne, Yazar Özben Aksoy “Öykü-Roman Ödülü”ne, Araştırmacı yazar Servet Sami Dedeçay da “Vefa Ödülü”ne layık görüldü.
Kıbrıs Türkünün ilk kadın şairlerinden Emine Hazım Remzi “Şiir Ödülü”ne layık görülürken, gecede ayrıca  araştırmacı-yazar Eralp Adanır’ın Bener Hakkı Hakeri üzerine yazmış olduğu, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Yayını, “Bener Hakkı Hakeri ile Öyküsel-Tarihsel-Yazınsal Yolculuk" başlıklı kitabın tanıtımı yapıldı.
Etkinlikte; Ali Nesim’in oğlu Tayfun Nesimoğlu, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Doç. Dr. Şevket Öznur, Meclis eski başkanı Sibel Siber, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Cumhurbaşkanı Akıncı birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından ödüller dağıtılarak toplu fotoğraf çekimi yapıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474