banner564

Oybirliğiyle kabul edildi

Cumhurbaşkanınca bir daha görüşülmek üzere Meclis’e iade edilen Dernekler Yasası’nın bir maddesinde değişiklik yapıldı

Oybirliğiyle kabul edildi
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ- Tuğçe Ülkü AYDIN
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında dün saat 10.40’da toplandı. 
Genel Kurul’da ilk olarak bilgiye sunuşlar yapıldı, ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kosova’da yaptıkları resmi temaslar hakkında milletvekillerini bilgilendirdi. 
Meclis Genel Kurulu toplantısının başında TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı konuştu.
Çakıcı, konuşmasında, bir vatandaşın Lefkoşa’da susuzluk şikayetinde bulunduğunu ve suyla ilgili sıkıntıları olduğunu söylediğini, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın da verdiği cevapta Su Dairesi’nin habersiz su kestiğini belirttiğini anlattı.

Çavuşoğlu’ndan Çakıcı’ya cevap 
Çakıcı’yı yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Bazım Çavuşoğlu da, Su İşleri Dairesi’nin tarihinde belediyelere haber vermeden su kesmesinin olmadığını, su kesildi iddiasının çok ciddi bir boru patlağından kaynaklandığını söyledi. Çavuşoğlu, bu sorunun giderilmesi için Su Dairesi’nin üç müteahhitle istişare içerisinde çalıştığını kaydetti. 
Su konusundaki diğer soruları da yanıtlayan Çavuşoğlu, Türkiye’den gelen suyla ilgili arıtmadaki suların testlerinin 11 Mayıs itibarı ile tamamlanacağını ifade ederek, gerekli prosedür tamamlanması halinde suyun yarın bile verilebilecek durumda olduğunu kaydetti. 

Çeler’in tezkeresi okundu
Çavuşoğlu’nun konuşması ardından İş (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin ivedilikle görüşülmesi istemine ilişkin tezkere okundu. 
Tezkere sahibi TDP Milletvekili Zeki Çeler konu hakkında söz alarak, özel sektör çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, çalışanların sıkıntılarının giderilmesi ve sendikalaşmasının önünün açılabilmesi için değişiklik yasasının geçmesini temenni etti. 
Daha sonra tezkere oylamaya sunularak, oy çokluğuyla ret edildi. 

Dernekler Yasası tansiyonu yükseltti
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhurbaşkanınca bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen Dernekler Yasası’nı görüşmesi sırasında çıkan tartışmalar sonucu oturuma ara verdi. 
Genel Kurul'da Komite başkanının yasayla ilgili raporu okumasının ardından, yasanın madde madde görüşülmesine geçildi.
Cumhurbaşkanınca bir daha görüşülmek üzere Meclis’e iade edilen Dernekler Yasası, Genel Kurul’da bir maddede yapılan değişikliğin ardından oybirliğiyle kabul edildi.
Genel Kurul’un gelecek birleşimi 5 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473