banner564

Oyunu da kullanamadı

Lefke’den, Lefkoşa’ya getirdiği üniversite öğrencisine araç içinde alkol ikram ettikten sonra evine götürüp tecavüz etmekle suçlanan Mürsel Aydın, Girne’den çıkış yaparken tutuklandı

Oyunu da kullanamadı
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 21 yaşındaki E.G. isimli üniversite öğrencisi genç kadına tecavüz ettiği gerekçesi ile Mürsel Aydın gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada, zanlı ile genç kadının Lefke’de buluştukları, birlikte Lefkoşa’ya geldikleri alkol alıp araç içerisinde sohbet ettikleri, daha sonra zanlının evine zorla götürdüğü genç kadına tecavüz ettiği belirtildi. Zanlının önceki gün ülkeden çıkış yaparken yakalandığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Sohbet sonrası tecavüz
Soruşturmayı yürüten polis, zanlı Mürsel Aydın’nın 20 -21 Haziran tarihleri arasında meydana gelen “Cinsel tecavüz, zorla alı koyma ve ciddi darp” suçlarından gözaltına alındığını söyledi. Zanlının 1 yıldır Facebook üzerinden tanışmış olduğu 21 yaşındaki E.G.’yi, 20 Haziran 2018 tarihinde Lefke bölgesinden alarak Lefkoşa’ya geldiklerini ve öncelikle bir markette durup alkollü içecek aldıklarını kaydeden polis, zanlı ile kızın daha sonra Lefkoşa’da boş bir alanda durup alkol alıp sohbet ettiklerini mahkemeye aktardı. Polis, bir süre sonra genç kızın eğlence yerine gitmeyeceklerse kendisini eve bırakmasını talep ettiğini, zanlının da “Önce evden geçip bir şeyler alalım” dediğini belirtti. 

Kaçarken yakalandı
Zanlının eve geldikleri esnada araçtan inmek istemeyen genç kadını zorla indirip içeri götürdüğünü kaydeden polis, zanlının zorla alı koyduğu E.G.’ye tecavüz ettiğini mahkemeye aktardı. 
Polis, olayın 21 Haziran tarihinde bildirildiğini ve zanlının 22 Haziran tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 
Polis, meselenin yeni olduğunu alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gerek kamera görüntüleri olduğunu belirterek, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Cenkay İnan, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474