banner564

Özçınar çözüm için söz verdi

Serhatköy’deki boş araziye çöp dökülmesine tepki gösteren bölge sakinleri eylem yaptı

Özçınar çözüm  için söz verdi
banner598
Melin DOBRAN
Güzelyurt’a bağlı Serhatköy’de, Güzelyurt Belediyesi tarafından boş bir araziye çöp döküldüğünü iddia eden köylüler, dün köy meydanında pankartlı eylem yaptı. Vatandaşlar, hem çevre kirliliğinden, hem de çıkan dumandan oldukça rahatsız olduğunu sosyal medyadan dile getirmişti. Köy halkı, olayın peşinin bırakılmaması üzerine, söz konusu çöplerin büyük bir kısmının Güzelyurt Belediyesi tarafından kaldırıldığını söyledi. Bunun yetersiz olduğunu ifade eden köylüler, çöplerin tamamen temizlenmesini istedi. Halk, söz konusu arazide daha önce piknik yapıldığını söyledi.

Özçınar muhtara söz verdi
Vatandaşlar, yaptıkları eylemi yersiz bulan ve desteklemeyen köy muhtarı Tuncay Beteri’ye tepki gösterdi. Diyalog’a konuşan Muhtar Beteri, “Ben bu eylemi gereksiz buluyorum. Ben Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar ile görüştüm. Araziye çöp ve moloz dökmeyi durdurduğunu söyledi. Ayrıca bu çöpleri kimin yaktığını tespit etmek için bölgeye kamera sistemi kuracağını söyledi. Ben de toprak set çekip, araç girmesin diye öneride bulundum. Başkan önerimi uygun buldu. Ben köylülere, ‘eylemi daha sonraya bırakalım. Başkan sözünde durmazsa, o zaman daha büyük bir eylem yaparız’ dedim. Ama arkadaşlar beni dinlemedi” ifadelerini kullandı.

“Tamamen kaldırsınlar”
Diyalog’a konuşan Serhatköylü Cavit Sekmen, “Biz burada toplanırken, olayın kesinlikle siyasi boyutu düşünülmedi. Yaklaşık bir yıl önce de çöp dökülmüştü. Başkan Mahmut Özçınar’ı, arkadaşlarla kahveye çağırıp, köy muhtarı eşliğinde derdimizi bildirdik. Orada çöplerin geçici olarak kalacağını ve sonra da Güngör’e döküleceğini söylemişti. Ardından bize yakıt maliyetinden bahsetti. Burada toplanırsa büyük araçlarla taşırız, maliyetten de düşeriz demişti. Biz karşı çıkmıştık. İyi de netice almıştık. Çok geçmeden ikinci kaosla karşılaştık. Bu moloz burada kalmayacak çukura dökülüp gömülecek dendi. Daha sonra bu moloz birikmeye başladı ve ciddi sorunlarla karşılaşmaya başladık. Hem görsel açıdan çok kötü bir görüntü var. Hem de yaklaşık 2 ay önce biri tarafından yakılmaya başlandı. Sağlıksız koşullardan ve çevre kirliliğinden uzaklaşmak istiyoruz. Biz bu köyde sabah uyandığımızda temiz hava solumak istiyoruz. Halk o arazide bir yıl önce piknik yapıyordu. Biz çöplerin orada yığılmasına izin vermeyeceğiz bu yüzden toplandık. Kimse de bunu siyasi boyutlara taşımasın. Biraz düzenlemem yaptılar ama illa ki halkın ayaklanmasını mı beklemeleri lazım. Çöpler büyük ölçüde kaldırıldı ama kırıntıları halen duruyor. Biz tamamen kaldırılmasını istiyoruz” ifadelerin kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473