banner564

Özersay: Halkın kudreti bunu başaracak

Özersay, artık göstermelik bir isim değişikliği değil, yeni bir siyaset anlayışı talep edildiğini söyledi

Özersay: Halkın kudreti bunu başaracak
banner598
Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay dün katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.
Özersay, halkın artık göstermelik bir isim değişikliği değil, yeni bir siyaset anlayışı talep ettiğini ve halkın değiştirme kudreti ile bunun toplum olarak başarılacağını söyledi.
Özersay, halkın artık göstermelik bir isim değişikliği değil, yeni bir siyaset anlayışı talep ettiğini ve halkın değiştirme kudreti ile bunun toplum olarak başarılacağını söyledi. Özersay, önümüzdeki 48 saat içerisinde herkesin kötü niyetle yayılmaya çalışılan spekülatif haberler konusunda çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak “Bu halk yalan haberlere ve imaj yaratma oyunlarına gelmez. Bu noktadan sonra herkes her şeyin farkındadır. Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güveniyorum’’ dedi.
Neden aday olduğunu ve cumhurbaşkanı olması halinde neler yapacağını anlatan Özersay, atamalarda yaşanan sıkıntıları dile getirerek ülkede partizanlık ve adam kayırmacılıktan dolayı “müşavir ordusu” yaratıldığına dikkat çekti.
Özersay, vatandaşın yaşanan haksızlık ve adaletsizlikler nedeniyle artık devletin kurumlarını sahiplenmemeye başladığını, bunun da bir kimlik sorununu beraberinde getirdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanın tarafsız olması gerektiğini de dikkat çeken Özersay, Cumhurbaşkanı olacak olan kişinin bu konularda titiz davranarak, atamalarda tarafsız olması gerektiğini, bu yolla sorunların bir yerden düzelmeye başlayacağına samimiyetle inandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473