banner564

Özersay: Siyasi yaşam değişecek

Özersay, Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güvendiğini, seçimlerin bir kırılma noktası olacağına inanç belirtti

Özersay: Siyasi yaşam değişecek
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, önceki gün akşam katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda açıklamalarda bulundu. 
Özersay, ülke yönetimine yeni bir bakış, çağdaş bir anlayış getirmek istediğine dikkat çekerek, ülkede geçerli olan siyaset tarzından rahatsız olduğunu ve bunu değiştirmeye aday olduğunu söyledi. 
Özersay, Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güvendiğini belirterek, 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs Türk siyasi yaşamı bakımından bir kırılma noktası olacağına inanç belirtti. 
Özersay “dünya hızla değişiyor, dünyanın pek çok ülkesinde siyasette, ülke yönetiminde yer alanlar, isimler sürekli değişiyor ama bizde siyaset yapanlar bir yere gelince durmak, ‘tamam benden bu kadar’ demek istemiyor. Yirmi birinci yüzyılda, yani 2015’te artık 1970’lerin ya da 1980’lerin siyaseti ile geleceğe bakamayız. Bu ülkede, dünyada olduğu gibi yeni bir nesil yetişti, bizler kendi alanlarımızda eğitim aldık, fiilen bu görevlerde yer alarak tecrübe sahibi olduk” dedi. 
Özersay, son yapılan genel seçimde Meclis’te temsil edilen milletvekillerinin büyük bir bölümünün seçilemediğini, vatandaşın kendi partisinin “git ve şunu seç” dediklerinden ziyade ülke yararına gördüğü isimleri seçmeye yöneldiğini savundu. 
Son erken genel seçimde bir miktar değişiklik yaşandığını ama yeterli olmadığını söyleyen Özersay, “o zaman çok daha köklü bir değişimi yapıp yeni bir yönetim anlayışını hep birlikte kuracağız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473