banner564

Özersay’dan KTİAK’a ziyaret

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, sivil toplum örgütlerine gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi (KTİAK)Girne şubesi yetkilileriyle bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunu ve projelerini anlattı.

Özersay’dan KTİAK’a ziyaret
banner598
Yapılan açıklamaya göre görüşmede KTİAK Başkanı İlker Züğürt ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu ve ziyaret KTİAK’ın Girne ofisinde gerçekleşti.
Özersay vatandaşın devlete güven duyması için Cumhurbaşkanının siyasi görüşü ve partisi ne olursa olsun vatandaşa eşit mesafede durması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Çünkü Anayasamız Cumhurbaşkanı ‘devletin başıdır’ der. Devletin başı vatandaşa, partisine bakarak yaklaşmamalıdır. Devletin başı belirli bir partiden yana duruş ortaya koymamalıdır. 
Siyasi partilerin iç işlerine müdahale etmemelidir. İşte tüm bunları yapabilecek olan, gerçek anlamda tarafsız bir Cumhurbaşkanıdır.”
Kendisinin bugüne değin herhangi bir siyasi parti ile ilişkisi olmadığını belirten Özersay, seçilmesi halinde tüm partilere eşit mesafede durarak Cumhurbaşkanlığı görevini gerçek anlamda tarafsız davranarak yapacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474