banner564

Özür yok

Tahir Gökçebel, İlahiyat Koleji hakkındaki sözlerinin konuşmasından cımbızla çekildiğini savundu, Selma Eylem ise sendikaya yönelik linç kampanyası başlatıldığını söyledi

Özür yok
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), basın toplantısı düzenleyerek, “sendikaya ve başkanına yapılan saldırıları”, kamu çalışanlarının maaşlarının eksik ödenmesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji konularında değerlendirme yaptı. 
İlahiyat Koleji ve orada eğitim gören öğrenciler hakkında söylediği sözler nedeniyle birçok kesimin tepkisini üzerine çeken KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, toplantıda açıklamalarda bulundu. KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, sendikanın her dönem topluma yol gösteren, ışık tutan, elini taşın altına koyan, demokratik bir kitle örgütü olduğunu söyledi. 
Sendikaya her dönem bazı kesimler tarafından saldırılar yapıldığını belirten Gökçebel, son günlerde bazı kesimlerin bazı söylemleri cımbızla çekerek ve bundan politika üreterek kampanyalar oluşturduğunu, bunun doğru olmadığını kaydetti. Gökçebel, bazı örgütler tarafından özür dilemesi yönündeki talepler konusunda her hangi bir açıklamada bulunmadı.
Halkın borç içinde olduğu bir dönemde kamu çalışanlarına maaşların yüzde 40’ının ödenmesinin sıkıntılar yaratacağını söyleyen Gökçebel, sendika yönetim kurulunun bugün toplanarak konuyu değerlendireceğini belirtti. 

Eylem: Herhangi bir suç işlenmemiştir
Sendika Mali Sekreteri Selma Eylem de toplantıda, sendika tarafından hazırlanan basın açıklamasını okudu. 
Eylem, “Asıl anlatılmak istenenin aksine satır aralarından cımbızla seçilerek manşet yapılan ve öğrencilerimizin canlı bomba, öğretmenlerimizin de bu bombaları yetiştiren olarak gösterilmesi doğru değildir. Manşet olanın öğrencilerimizi ve velilerimizi üzmüş olacağının bilincinde olarak, bu anlamda ne hukuki, ne de vicdani herhangi bir suç işlenmemiştir. Anlatılmak istenen dayatılan ilahiyat sisteminin gelecekte bu toplumu nasıl şekillendireceğidir” dedi. 
Eylem, öğrenciler ve öğretmenleri itham etmek, ayırmak, ötekileştirmek, canlı bomba ilan etmenin doğru olmadığını ve bunun da yapılmadığını söyledi. 
Kişilerin inançlarının vicdanlarında olduğunu belirten Eylem, “Bu alanı vakıfların, din işlerinin, tarikatların siyasallaşmış bakış açılarının kontrol etmeye çalışması bu toplumun bünyesine uymamaktadır” dedi. 
Eylem, “Maaşların ödenmediği, paket dayatmasının sürdüğü bu dönemde sendikaya ve başkanına başlatılan linç kampanyası tamamen siyasi ve ideolojiktir. Sendika başkanına yapılan yüzlerce ölüm tehdidinin sorumlusu bellidir ve bu organize bir suçtur” diye konuştu.

Tek: Maaşların ödenmemesi kabul edilemez
KTOEÖS Genel Sekreteri Vedat Tek de, kamuda çalışanlara maaşların yüzde 60’ının ödeneceğini, “bunun kabul edilemez bir durum olduğunu” ifade etti. 
“Bizi bir yerlere sürüklemeye çalışıyorlar” diyen Tek, Ekonomik Protokol’de bazı dayatmalar bulunduğunu, bu konuların tartışıldığını söyledi. 
Protokolün yargı, Devlet Planlama Örgütü’nün kapatılması, vatandaşlıklar, Meclis’e gönderilen güvenlikle ilgili 7 yasa gibi konuları içerdiğini belirten Tek, ülkenin “baskıcı bir rejime sürüklemeye çalışıldığını” savundu.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473