banner564

Formül önerdi

Tarım Bakanı Şahali, “süt üreticisi ve imalatçı, bakanlık öncülüğünde fiyatta uzlaşmalı” dedi

Formül önerdi
banner598
Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, süt üreticileri ve imalatçıların, sütün tamamını israf etmeden işleyebilecekleri bir fiyatın oluşması için bakanlığın öncülüğünde bir uzlaşıya varması gerektiğini kaydetti.
Şahali, Haziran ayı sonuna kadar süreceği öngörülen bu geçiş döneminde sütün pazarlanabilir bir fiyattan satışa çıkarılması konusunda mutabık kalınması gerektiğine de vurgu yaparak, sütün heba edilmesinin anlamsız olduğunu belirtti ve sorunun çözülmesi konusunda taraflarla istişareye devam ettiklerini dile getirdi.

Tarım Bakanı Erkut Şahali, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’na siyah çelenk bırakması üzerine basın bildirisi yayınladı.
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, bugüne kadar dönemlerinde alınan paliyatif tedbirlerin, “bütçe açıkları ve üreticilere ödenmesi gereken yükümlülüklerin yerine getirilmemesi sonucunu doğurmaktan başka bir işe yaramadığını” belirtti.
Şahali, küçük bir fiyat gerilemesiyle bu krizi aşmanın mümkün olduğunu vurgulayarak, üreticiler ile imalatçıların istişare ederek, Haziran sonuna kadar sürecek bu geçiş dönemi için sağduyuyla bir uzlaşıya varması gerekliliğine vurgu yaptı.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri’nin “her gün tonlarca sütün imha edilmekte olduğu veya toplanmadığı” yönünde yaratmaya çalıştığı intibasının gerçekleri yansıtmadığını kaydeden Şahali, bugüne kadar süt imhası veya hebasının söz konusu olmadığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473