banner564

Elizabeth Spehar yazdan önce görevde

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, yeni Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi olarak Kanada’dan Elizabeth Spehar’ın atandığını dün açıkladı.

Elizabeth Spehar  yazdan önce görevde
banner598
Yazdan önce göreve başlaması beklenilen Spehar, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Yardımcısı olarak da görev yapacak.
Spehar, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilciliği görevini 2010 yılından bu yana yürüten ve Barış Koruma Operasyonları Saha Destek Bölümü Başkanı Yardımcısı görevine atanan Lisa Buttenheim’in yerine gelecek.
UNFICYP tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ban’ın Buttenheim’e görevini yürüttüğü 6 yıl boyunca kendisini görevine adaması ve örnek UNFICYP liderliğinden dolayı minnettar olduğu ifade edildi ve Buttenheim’in Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Danışmanı Yardımcısı olarak da Genel Sekreter’in iyi niyet misyonuna değerli katkılar yaptığı belirtildi.
Açıklamada, Buttenheim’in görev süresi boyunca kapsamlı bir çözüme ulaşmak amacıyla yürütülen müzakerelerde önemli bir ilerleme kaydedildiği de yer aldı.
Spehar, 2007 yılından bu yana BM Siyasi İşler Departmanında önemli ve yüksek görevlerde bulundu ve geniş bir politik deneyime sahip…
Daha önce Avrupa ve Amerika Dairesi ile Avrupa Dairesi Başkanlığı yapan ve bölgeyle ilgili anahtar konularda yoğun çalışmalar yürüten Spehar , BM Merkezinde Politika ve Arabuluculuk Bölümü Direktörlüğü yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474