banner564

Özyiğit: “Erken seçim kaçınılmazdır”

“Hükümet artık uzatmaları oynamaktadır” diyen Özyiğit, mevcut yapının baştan aşağıya yenilenmesinin şart olduğunu savundu

Özyiğit: “Erken seçim kaçınılmazdır”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede sürdürülebilir olmayan mevcut yapının baştan aşağıya yenilenmesinin şart olduğunu belirterek, her alanda köklü reformlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Ciddi sıkıntılar yaşayan hükümetin bunu yapacak ne yapısı, ne de kapasitesi olduğunu savunan Özyiğit, “Hükümet artık uzatmaları oynamaktadır. İçinde bulunulan şartlarda erken seçim kaçınılmazdır” dedi.
Cemal Özyiğit ayrıca Seçim ve Halk Oylaması Yasası ile Siyasi Partiler Yasası’nın erken seçimden önce mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
Özyiğit, katıldığı bir televizyon programında, Kıbrıs sorunu, hükümetin durumu ve TDP’nin çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“Halk sıkıntı içerisinde”
Cemal Özyiğit, ülkede her alanda ciddi kaos yaşandığını, turizm sektörü temsilcilerinin feryat ettiklerini, hayvancı ile çiftçinin alacaklarının halen ödenmediğini ve ürünün bol olduğu yılda bu kez de hükümetin ürünü almamak için bahaneler ürettiğini iddia etti.
Narenciye üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerini halen almadıklarını söyleyen Özyiğit, esnafın, küçük orta boy işletmelerin batma noktasına geldiğini kaydetti.
Özyiğit, yükselen döviz nedeniyle halkın büyük bölümünün çok ciddi sıkıntı içerisine girdiğini, önlem alması gereken hükümetin ise acizlik içinde yaşananları sadece seyrettiğini savundu.
“Çözüm için herkes yardımcı olmalı”
Cemal Özyiğit, bir soru üzerine, Kıbrıs müzakere sürecinin başlamasıyla birlikte yeni bir döneme girildiğini belirterek, bu yeni süreçte ilgili tüm tarafları başlayan çözüm sürecine yardımcı olmaya çağırdı. Tüm çözüm ve barış güçlerinin işbirliği ve güç birliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özyiğit, hep birlikte çözümün sağlanması yönünde liderlere yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474