banner564

Özyiğit: “Karpaz üvey evlat”

Cemal Özyiğit, ekonomik kriz ile işsizliğin İskele bölgesinde daha yoğun hissedildiğini belirtti

Özyiğit: “Karpaz üvey evlat”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik kriz ile işsizliğin İskele- Karpaz bölgesinde daha yoğun hissedildiğini belirterek, İskele-Karpaz bölgesine özel önem verilmesi gerektiğini söyledi.
TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Özyiğit, PM Üyesi Musa Özmusaoğlu, MYK Üyeleri Mehmet Burhan ve Erkut Yılmabaşar ile İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız’dan oluşan TDP heyeti ile Dipkarpaz’ı ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.
Soğuk zincir bölgesi ilan edilen ancak devletin görev ve sorumluluğunu yetine getirmediği bölgeyi de ziyaret eden heyet ayrıca, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunu yaşayan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’u da evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Açıklamaya göre ülkede ekonomik açıdan kötü bir dönemden geçildiğini, özellikle İskele-Karpaz bölgesinde durumun çok daha kötü olduğunu, fakirlik ve işsizliğin yüksek oranlara çıktığını söyleyen Özyiğit, “İskele bölgesi adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. Halkını düşünmeyen CTP-UBP hükümeti, İskele bölgesini kaderine terk etmiş durumdadır. Bölge halkı bu şekilde yaşamayı hak etmiyor” dedi.
Mayıs ayında ödenmesi gereken doğrudan gelir desteği, mazot desteğinin halen verilmediğini, çiftçinin tarlaya çıkamadığını, geçen yıldan kalan gübre borcunun halen ödenmediğini dile getiren Özyiğit, “Tarıma ayrılan bütçe 9 ayda bitiyorsa, o ülkede üretici gözden çıkarılmış demektir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474