banner564

Özyiğit: KDV ile fonlar düşürülmeli

Toplumun son 9 ayda yüzde 30 oranında fakirleştiğini belirten Özyiğit, alınacak önlemler hakkında hükümete bazı önerilerde bulundu

Özyiğit: KDV ile fonlar düşürülmeli
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, toplumun son 9 ayda dövizdeki artış ile “hükümetlerin karar ve uygulamaları” nedeniyle yüzde 30 oranında fakirleştiğine işaret ederek, etkin önlemler alınmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
Özyiğit, gerçek anlamda halkı rahatlatacak önlemlere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, sıkı mali politikalar yerine genişletici mali politikaların uygulanması, asgari ücretin günün koşullarına göre artırılması, eşel-mobil uygulamasının tekrardan hayata geçirilmesi, stopaj, vergi ve harçlarla ilgili düzenlemeler yapılması, ithalatta temel gıda maddeleri ile temel mallarda alınan KDV ve fonların düşürülmesi, lüks tüketim vergisi konması gerektiğini belirtti.
Özyiğit, dün yaptığı yazılı açıklamada, halkın içinde bulunduğu ekonomik durumun gerçekten kötü olduğunu, borçluların borcunu borçla ödediğini, çek yasağına giren kişi sayısının hızla yükseldiğini, alacak-verecek davalarının arttığını kaydetti.

İthalatta ihracatta azaldı
Yapılan son resmi açıklamalara göre, 2015 yılının ilk yedi aylık ihracat rakamlarının 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 8.46, beş aylık ithalatın da 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 13 azaldığını belirten Özyiğit, bu düşüşlerin geçici değil, süreklilik taşımasından endişe duyduklarını ifade etti.
Özyiğit, ithalâttaki düşüşün en büyük nedeninin; son dokuz aylık sürede TL’nin döviz karşısında yüzde 30 değer kaybetmesi olduğunu belirtti.


“Gelir dağılımı bozuldu”
Özyiğit, bütçe açıkları nedeniyle “denk bütçe” iddiası, sıkı mali politikalar uygulanması, çalışan ve emekliye yeterli maaş artışı yapılmaması ve asgari ücretin de gerçek değerinde belirlenmemesi ile ülkede gelir dağılımının bozulduğunu ve halkın büyük çoğunluğunun daha da “fakirleştiğini” kaydetti. 
Bunun sonucunda da borçlu sayısının arttığını, mazbatalarla karşı karşıya kalındığını, çek yasağına girenlerin sayısının arttığını, kredi kartlarında geciken ödemeler tutarının 200 milyon TL’yi aştığını belirten Özyiğit, içinde bulunulan süreçte hükümetin halkı rahatlatıcı önlemler almasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473