banner564

Özyiğit: “Riskli yatırıma hayır”

“Lefke yeni bir maden macerasını kaldırmaz” diyen Özyiğit önceliğin turizm, eğitim ve üretime verilmesi gerektiğini belirtti

Özyiğit: “Riskli yatırıma hayır”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP Çevre, Şehircilik ve Ulaştırma Komitesi Başkanı Ercan Hoşkara ve TDP Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham’dan oluşan TDP heyeti, önceki gün Lefke bölgesinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak bölge esnafı ile görüşen heyet, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve bölgedeki sivil toplum örgütü temsilcileri ile de bir araya geldi.
Görüşmelerde özellikle “Maden işletme girişimi, SİT alanı ve Cengiz Topel Hastanesi” konularında esnaf ve örgüt temsilcilerinin görüş ve düşüncelerini dinleyen heyet, ardından da maden çıkarılması gündemde olan Karadağ ile Lefke Gazi Lisesi bölgesinde incelemelerde bulundu. 
Cemal Özyiğit, Lefke bölgesinin kalkınmasında önceliğin; turizm, eğitim ve üretime verilmesi gerektiğini vurguladı, planı olmayan bir yerleşim alanında madencilik gibi riskli yatırımlara karşı olduklarını açıkladı. 
Özyiğit, Lefke bölgesinin geçmişte madencilik ile ilgili çok acı bir deneyim yaşadığını, bunun olumsuz etkilerinin halen sürdüğünü ifade ederek, bölgede madenciliğin doğal ve tarihi çevreye, su kaynaklarına ve üretim alanlarına yapabileceği olumsuz etkilere işaret etti, turizm, üniversite ve üretim kenti potansiyeli çok yüksek olan Lefke’nin bu alanlarını geliştirecek plan ve projelere odaklanmak gerektiğini kaydetti.

Ortak akılla planlanmalı
Özyiğit, şöyle devam etti:
“Lefke’nin gelişimi ve büyümesi sağlıklı olmalı, bunun için da planlama şarttır. Ülkesel Fizik Plan bir an önce hayata geçirilmeli ardından da tüm yerleşim alanlarında imar planları gündeme gelmeli, Lefke de kendi planını yapmalı. Plan aşamasına da bölgede ilgili örgütler ile halk mutlaka dahil edilmeli. Ortak akıl bulunarak Lefke’nin planlaması yapılmalıdır.”
TDP Genel Başkanı Özyiğit, Sağlık Bakanlığı ile hükümetin Cengiz Topel Hastanesi konusunda bugüne kadar samimi davranmadıklarını savundu.
Açıklamasında Aplıç Sınır kapısı konusunda da değinen Özyiğit, uzun süreden beridir bölge halkı ile mücadelesini verdikleri Lefke Aplıç kapısının açılmasının bölge açısından çok önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Özyiğit, kapının açılmasının Lefke’nin çıkmaz sokak olmaktan kurtulması anlamına geleceğine dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473