banner564

Aranan 3 kişi daha var

Güney Kıbrıs’ta çaldıkları arabaların şasi numarasını kuzeydeki hurda arabalarınki ile değiştiren ve piyasaya süren iki kişi polisin sıkı takibi sonrasında yakalandı

Aranan 3 kişi daha var
banner598
Güney Kıbrıs’ta çaldıkları arabaların şasi numarasını kuzeydeki hurda arabalarınki ile değiştiren ve piyasaya süren iki uyanık, polisin sıkı takibi sonrasında yakalanarak mahkemeye çıkarıldı.  
Güney Kıbrıs’tan araç çalıp KKTC’de plaka ve şasi numarasını değiştirerek piyasaya sürmeye çalıştıkları iddia edilen Mısır uyruklu Muhammed Ahmed Abdelg Hany Mahmuod ile İbrahim Arabulucu tutuklandı. İlk etapta tutuklanan iki zanlının yanında suçla bağlantılı üç kişinin daha arandığı belirtilirken zanlılar Arabulucu ile Mahmuod dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polisin duruşmada aktardığı iddialara göre, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan zanlı Arabulucu, Güney Kıbrıs’ta yaşayan bir kişi ile irtibata geçerek araç çalıp KKTC’ye getirip 4 bin Euro karşılığında satması için anlaşma yaptı. 

Hamitköy’deki boyacıya sattılar…
Zanlılar KKTC’de hurdaya çıkmış araçlara ait plakaları Güney Kıbrıs’taki çalıntı araçlara takarak kaçak yollardan Kuzey Kıbrıs’a geçirdi. Zanlılar getirdikleri çalıntı aracı Hamitköy’de bir oto kaporta boyacıya sattı. Polis 8 Haziran tarihinde aldıkları ihbar üzerine harekete geçtiklerini, kaportacıya baskın düzenlediklerini, çalıntı olduğunu düşündükleri 2006-2007 model kırmızı renk Toyota Auris marka aracı boyanmak üzereyken bulduklarını söyledi. 

4 ay önce aldı
Polis, aynı işyerinde çalıntı olduğuna inandıkları Mazda Demio marka araçta bulunduğunu belirtti. İş yeri sahibinden araçlarla ilgili izahat istendiklerini kaydeden polis, işyeri sahibinin kardeşi aracı 2 bin 500 TL karşılığında kardeşi İbrahim Arabulucu’dan aldığını öne sürdüğünü açıkladı.
Polis, zanlı İbrahim Arabulucu’nun ise aracı 4 ay önce Muhammed Ahmed Abdelg Hany Mahmuod’dan 7 bin TL karşılığında aldığını itiraf ettiğini belirtti. 
Polis, zanlının aracı aldıktan sonra şasi numarasını Ercantan Ltd.den aldığı hurda Toyota Auris marka araca ait şasi numarası ile değiştirdiğini tespit ettiklerini açıkladı. Zanlı Arabulucu’nun suçunu itiraf ettiğini ve ifadesi üzerine Muhammed Ahmed Abdelg Hany Mahmuod’un gözaltına alındığını kaydeden polis, zanlı Mahmuod’un Haspolat’ta tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Polis, soruşturmanın henüz yeni başladığını meselede aranan 3 kişinin ve kayıp emarelerin olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473