banner564

Anastasiadis'ten Akıncıya sıcak karşılama

Anastasiadis, doğum yerleri Limasol’da birlikte tiyatro oyunu izleyeceği Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sıcak bir karşılama yaptı

Anastasiadis'ten Akıncıya sıcak karşılama
banner598
Mert ÖZDEŞ - Çizge TUNCEL

 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, doğum yerleri olan Limasol’da, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun Rialto Tiyatrosunda sahneye koyduğu “Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyununu birlikte izledi. Anastasiadis, Akıncı’yı tiyatronun kapısında karşıladı. İki lider kapıda bir süre birbirleriyle ve vatandaşlarla sohbet etti. Bazı Rum ve Türk vatandaşlar ise alkışlayarak liderlere destek verdi. 
Akıncı tiyatro öncesi yaptığı açıklamada, "Umudumuzu yitirmemeliyiz ve bu umudu somutlaştırmak için çok çalışmalıyız. Birbirimizi anlamak için empati yapmalı ve herkes için daha iyi bir gelecek yaratmalıyız” dedi. Rum Lider Anastasiadis ise, "Arkadaşım Mustafa ile barış getirmek için çok çalışacağız. Genç nesillere, barış ve refah içinde yaşama şansını vermeliyiz. Kuzey benim ülkemin bir parçası olduğu gibi Güney de Mustafa’nın ülkesinin bir parçası. Bu tüm Kıbrıslılar için böyle. Orası benim de memleketim”

Çözüm çabasına destek…
Etkinliğe katılan ve liderlerin çözüm çabalarına destek veren Rumlar Diyalog muhabirine konuştu. 

Erato Kozaku Markulli  (Dışişleri Eski Bakanı) 
“Bu çok önemli bir etkinlik. Sanırım 50 senedir böylesine bir etkinlikle karşılaşmadık. Limasolluyum ve Akıncı’nın burada bulunmasından dolayı çok memnuniyet duyuyorum. Kıbrıs Türk lideri ayrıca benim çok yakın arkadaşımdır. Sanırım buradaki herkes kendisinin burada olmasından dolayı çok memnun. Bugün burada bu etkinlikten çok anlamlı bir mesaj aldık. İki taraf da çok acı çektik, ortak ülkemizi yok ettik. Ama umut olduğunu biliyorum ve iki lider de bize bu konuda ciddi umut veriyor. Görüşmeler zorlu olacaktır ancak ben çok iyimser düşünüyorum ki sanırım bu kez çözüm olacak. 2015 inşallah çözüm yılı olur. Önemli olan referandumda kabul görecek bir anlaşma metni çıkarılmasıdır.”

Victoria Papadopoulos (Anastasiadis’in çalışma ekibinden) 
“Bence çok mükemmel bir etkinlikti. Kıbrıs’ın gelmiş geçmiş anılarıyla bize bir çok mesajlar veren bir tiyatroydu. Emin olmalıyız ki iki lider de bir çözüm bulmak için çalışacaklar. Liderlerin böylesi sosyal buluşmalarda bir  araya gelmelerini devam ettirmelerini istiyorum. Biliyorum ki “Cumhurbaşkanı Anastasiadis Sayın Akıncı’yla birlikte çalışma konusunda çok isteklidir. İnanıyorum ki iki lider bu adaya barışı getirecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473