banner564

580 gram Bonzai’den yargılandılar

580 gram Bonzai’den yargılanan Mustafa Makal’a 5, İsmail Kaya’ya ise 4 yıl hapislik verildi

580 gram Bonzai’den yargılandılar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Mutluyaka köyünde tasarruf ettikleri 580 gram ağırlığındaki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi aldıkları esnada  Narkotik Şube ekipleri tarafından suçüstü yakalanan İsmail Kaya ile Mustafa Makal dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandı. Suçtaki rollerine göre sanıklara ceza veren mahkeme İsmail Kaya’yı 4, Mustafa Makal’ı ise 5 yıl hapse mahkum etti.

Polis pusuda bekledi
İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özet ile değinen Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanıkların 29 Temmuz 2014 tarihinde Mutluyaka bölgesinde bir alanda gizledikleri uyuşturucu maddeyi almaya gittiklerini ve sanık 1 İsmail Kaya’nın konu uyuşturucu maddeyi aldığı esnada aldığı ihbar sonucu pusu da bekleyen Narkotik Polisleri tarafından suçüstü yakalandığını söyledi. 

Yüzlerce kişi zehirlenecekti
Sanıkların işlemiş olduğu suçun vahim ciddi ve ağır suç türleri arasında olduğunu söyleyen Mesutoğlu, konu uyuşturucu türünün “sentetik cannabinoid” olduğunu ve bunun uyuşturucu maddeler arasında en tehlikeli türlerden olduğunu belirtti. Uyuşturucunun miktarının 580 gram olduğunu söyleyen Mesutoğlu, çok cüzi miktarda dahi kullanıldığında büyük zararları olan konu uyuşturucu maddenin ele geçirilmemesi halinde yüzlerce kişiyi zehirlemiş olacağını vurguladı.

Her bireye ciddi görevler düşer
Önlenemez şekilde artan ve kullanım yaşı 14’lere kadar düşen uyuşturucuya karşı toplumda her bireye ciddi görevler düştüğünü belirten Mesutoğlu, mahkemelerinde konu suçlara amme menfaati gereği uzun hapislik cezası vermesi gerektiğini ifade etti. Konu suçta sanık 2 Mustafa Makal’ın sanık 1 İsmail Kaya’yı suçun içine çektiğini dolayısı ile suçta başrol üstlendiğini anlatan Mesutoğlu, İsmail Kaya’nın ise yanlıştan dönmek için yeterince zamanı olmasına suçu planlı programlı şekilde işlemeye devam ettiğini belirtti. Sanıkların sabıkalarının olmamalarını ve suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisinde katkıda bulunmalarını da sanıklar lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini kaydeden Mesutoğlu, sanık 1 İsmail Kaya’yı 4yıl, sanık 2 Mustafa Makal’ı ise 5 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473