banner564

Paçayı zor kurtardı

Evinin bahçesinde Güney Kıbrıs’tan çalınan 3 köpek bulunan Fırat Gazioğlu’nun başı belaya girdi

Paçayı zor kurtardı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Rum bir şahsın köpeğinin çalındığı ile ilgili şikâyet üzerine Fırat Gazioğlu tutuklandı. 
Bahçesinde Rum şahsa ait köpeğin bulunduğu iddia edilen Fırat Gazioğlu, “Hırsızlık mal kabulu” ve “Kanunsuz mal tasarrufu” suçlamaları dün mahkemeye çıkarıldı. 
Polis, zanlıya ait alanda 15 köpeğin bulunduğunu, bunlardan 3’nün Güney Kıbrıs’tan çalınan köpekler olduğunu ifade etti. 
Polis, soruşturma amaçlı zanlının tutuklu kalmasını talep ederken, itiraz eden zanlı avukatları, çalıntı köpeklerin iade edildiğini belirterek, tutuksuz yargı talep etti. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Memuru Kemal Onbaşı, 14 Temmuz 2018 tarihinde, Kıbrıslı Rum bir şahsın şikâyeti üzerine, zanlıya ait alanda Güney Kıbrıs’tan çalınan 3 adet köpeğin bulunduğunu söyledi. 
Zanlının köpeklerle ilgili bir izahat veremediğini ileri süren Onbaşı, aynı alanda toplamda 15 tane daha köpeğin bulunduğunu söyledi. 
Köpeklerin tamamının emare olarak alındığını ve Gazimağusa Belediyesi’ne ait hayvan barınağına tutanak karşılığı teslim edildiğini belirten Onbaşı, zanlının emare olan köpeklerden 10 tanesini geri aldığını ifade etti. 
Zanlının, emare olan köpekleri ne şekilde aldığının araştırılması gerektiğini belirten Onbaşı, köpeklerden bir tanesinin çipli olduğunu diğer köpeklerin çipli olmadığını ve çalıntı olup olmadıkları ile ilgili araştırma yapacaklarını ifade etti. Polis, zanlının, soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Bize sadece 3 köpek emare denildi”
Zanlı avulatları Tağmaç Bilgehan ve Alper Dede tutukluluk talebine itiraz etti.
Savunma mahkemeye 2 tanık dinletti. Yargıç Gökhan Asafoğulları, polisin tahkikat yapacağı hususlar hakkında tanıkların gerekli açıklamayı yaptığına işaret etti. Yargıç, daha da ileriye götürülmesi gereken bir tahkikat durumu görmediğini vurguladı ve talep edilen tutukluluk talebini reddettiğini açıkladı.
Tutukluluk talebinin reddedilmesi üzerine İddia Makamı teminat müracaatında bulundu, zanlı avukatlarının da itiraz etmemesi üzerine zanlı yurtdışına çıkış yasağı konularak davaları görüşülünceye kadar serbest bırakıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473