banner564

Panik yaşandı

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Milenyum binasında yangın çıktı

Panik yaşandı
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), Milenyum binasında dün sabah yangın çıktı. Binanın dördüncü katında bulunan ofiste başlayan yangın paniğe yol açtı. 
Hareketli saatler yaşanmasına neden olan yangına ilk müdahaleyi okulda çalışanlar yaptı. Müdahale esnasında bir çalışan dumandan etkilendi. 
Kısa sürede olay yerine giden itfaiye, polis ve sivil savunma ekipleri diğer katlara sıçramadan yangını söndürdü. 
Polisten yapılan açıklama göre yangın dün saat 09.15 sıralarında başladı. 
Yangın ekiplerin müdahalesi sonucu diğer katlara sıçramadan söndürüldü. Okulda panik yaşanırken, yaralanan olmadığı belirtildi. 
Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar’ın ofisinde başlayan yangının elektriğin kısa devre yapması sonucu çıktığı tahmin edilirken, bir ofis ve toplantı odasının yandığı kaydedildi.

Herkese teşekkür etti
Yangın ile ilgili soruşturma başlatılırken, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar sosyal medya hesabından açıklama yaparak, söndürme çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti.
Akpınar mesajından şunları kaydetti:
 “Değerli ailem, çok talihsiz bir olay yaşanmıştır. Yangın söndürme sürecinde başta itfaiye ve polis gücümüz olmak üzere, canla başla söndürme işlemlerine ilk müdahaleyi yapan aile bireylerimize ve komşu kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Süreç soruşturma altındadır. Üniversitemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473