banner564

4 kişi tutuklandı

Gazimağusa’da aldığı bir ihbarı değerlendirerek operasyon düzenleyen Narkotik polisi, 60 gram uyuşturucu madde ele geçirdi 

4 kişi tutuklandı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da önceki gün aldığı bir ihbarı değerlendiren Narkotik Şube ekipleri, bir ikametgâha düzenledikleri operasyon sonucu 60 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirdi.
Polis, mesele ile bağlantılı Keziban Şimşekatam, Uğur Özbayır, Tuğba Canku ve Murat Özbayır’ı gözaltına aldı. 
Polis zanlıları dün tutuklama talebi ile mahkeme huzuruna çıkardı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, 4 Mart 2019 tarihinde aldıkları bir ihbar doğrultusunda zanlı Keziban Şimşekatam’ın ikametgâhına operasyon düzenlediklerini ve bahçe kısmında bulunan su deposunda, köpek maması kutusu içerisinde 60 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.

“Oğlumun olabilir” dedi
Zanlı Keziban Şimşekatam’ın uyuşturucu maddeler ile ilgili “Oğlumun olabilir” şeklinde izahatte bulunduğunu belirten Türe, o esnada evin önünden yaya olarak geçmekte olan oğlu zanlı Uğur Özbayır’ın tespit edildiğini, bölgeye geldiği kiralık araç içerisinde arama yapıldığını ve bir adet hassas terazi bulunduğunu ifade etti.
Uğur Özbayır’ın,  aracı kullanması için kendisine zanlı Murat Özbayır’ın verdiğini söylediğini aktaran Türe, yapılan incelemede aracı zanlı Tuğba Canku’nun kiraladığının belirlendiğini ve gözaltına alındığını söyledi. 

Murat’ı, SBA polisi yakaladı
Zanlı Canku’nun da aracı Murat Özbayır’ın ehliyeti olmaması nedeni ile yardımcı olmak amaçlı kiraladığı iddiasında bulunduğunu aktaran Türe, zanlı  Murat Özbayır’ın ise İngiliz Üsler bölgesinde SBA polisi tarafından yakalandığını ve Dörtyol Polis Karakolu’na teslim edildiğini söyledi.
Soruşturmanın yeni başladığını bildiren Türe, mahkemeden süre talep etti. 
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.
Foto: Keziban Şimşekatam, Uğur Özbayır, Tuğba Canku, Murat Özbayır 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474