banner564

Para dolu çanta ile Akıncılar’a gitti

Gökhan Naim cinayetinde tutuklu sayısı 4’e çıktı; 5 kişi de aranıyor

Para dolu çanta ile Akıncılar’a gitti
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 13 Mart akşamı silahlı saldırıda öldürülen ve 3 milyon TL’ye yakın parası çalınan Gesfi Döviz sahibi Gökhan Naim cinayeti ile ilgili soruşturma genişliyor. 
Polis, yaptığı soruşturma sonucu suçla bağlantılı olduğu iddiasıyla Ali Okan Şengül ile Abubakar Faiz’i de tutukladı. 
Şu ana kadar tutuklu sayısı 4’e çıkarken, aranan zanlı sayısı ise 5 olarak açıklandı.
Girne’de taksicilik yapan Ali Okan Şengün’ün olaydan birkaç saat sonra aranan zanlılardan Zahid Masood’u Ercan Havaalanı’na götürdüğü tespit edildi. 
Kamera kayıtlarından tespit edilen Ali Okan Şengül, önceki akşam gözaltına alınırken, polisteki ifadesinde, Zahid Masood’un kendisini havaalanına götürmesini istediğini, Ercan’a gittiklerini, Zahid Masood’un bir çanta aldığını ve tekrar Girne’ye döndüklerini söylediği öğrenildi. 
Ayrıca Girne’ye geldikten sonra Zahid Masood ile İmran Arshan’ın Ali Okan Şengül’den kendilerini Akıncılar bölgesine bırakmasını istediklerini anlattığı bilgisi elde edildi.

Parayı alıp güneye götürdüler
Ali Okan Şengül ile Abubakar Faiz’i mahkemeye çıkaran polis, zanlıların olaydaki rollerini açıkladı. 
Polis, Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın ifadelerinde olayda çalınan para dolu çantayı 518 plakalı bir Mercedes araçla gelen Zayid Masood’a verildiğini itiraf ettiklerini söyledi. 
Polis, zanlı Ali Okan Şengül’ün,  HD 518 plakalı araçla Zayid Masood’u Ercan Havaalını çemberinden aldığının belirlendiğini anlattı.
Polis, zanlı Zayid Masood’un kullanımındaki cep telefonu ile sim kartı zanlı Abubakar Faiz’in temin ettiğinin belirlendiğini kaydetti.
İki zanlının da gönüllü ifade verdiğini belirten polis, 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Kimler tutuklu?
Gökhan Naim cinayeti ile ilgili şu anda olayda gözcülük yapan Bilal Ahmad, organizasyonda yer alan Faiz Ul Hassan, aranan şahsı havaalanına götüren taksici Ali Okan Şengün ve olayla bağlantılı tutuklanan ve soygun organizasyonunda yer alıp diğer zanlılara telefon hattı temin eden Abubakar Faiz tutuklu bulunuyor.

Kimler aranıyor?
Gökhan Naim’e silahlı saldırıyı düzenleyip, para dolu çantayı alan Tanveer Ahmad, Ali Hassan ve Amid Ali Virk, para dolu çantayı havaalanından alıp güneye götüren ve diğer saldırganların Rum tarafına kaçmasına yardım eden Zahid Masood ve İmran Arshan cinayetle ilgili aranıyor. 
Öte yandan güneye kaçtıkları tahmin edilen Zahid Masood ve İmran Arshan’ın geçmişte sabıkası da bulunuyor.
İki zanlı güney ile kuzey arasında kaçakçılık yaptıkları gerekçesi ile birçok kez tutuklanmış, teminat ile serbest bırakılmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473