banner564

Umutlu konuştu

Berger "Türkiye-AB ilişkileri güçlenerek ilerliyor" dedi

Umutlu konuştu
banner598

 Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, “Türkiye- AB ilişkilerine bakış" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada“ Aramızda birtakım anlaşmazlıklar olsa da son yıllarda ilişkiler güçlenerek ilerliyor. Karşılıklı ticaret hacminin büyüklüğü ve serbest ticaret konusundaki ittifak, dış politika konularındaki ortak düşünceler ilişkilere olumlu etki yapıyor. Ortak noktaların artması için çalışıyoruz" dedi. 

Berger, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun davetlisi olarak katıldığı programda "Türkiye- AB ilişkilerine bakış" başlıklı konferansta konuştu. 
Türkiye-AB ilişkilerinin siyasi, ticari ve kültürel alanlarda devam ettiğini belirten Berger, ilişkilerin pozitif seyrine dikkati çekti. 
Christian Berger, ticaretin ilişkilerin en önemli başlıklarından olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Türkiye ve AB arasında yıllık ithalat ve ihracat hacmi 150 milyar avro civarında. Türkiye'ye dışarıdan yapılan yatırımların çok önemli bir kısmı AB ülkelerinden geliyor. Gümrük Birliği ve katılım süreci ticaret hacminin bu denli büyük olmasının en önemli iki nedeni. Serbest ticaret konusunda Türkiye'yle iş birliği halindeyiz ve dünyadaki korumacı politikalara karşı ortak hareket ediyoruz. AB standartları uluslararası ticaret yapmak isteyen Türk şirketlerine önemli fırsatlar yaratıyor ve işlerini kolaylaştırıyor. " 
Türkiye'nin yürüttüğü dış politikanın birçok anlamda AB ile ortaklıklarına vurgu yapan Berger, bazı konularda ise beklentilerden kaynaklanan anlaşmazlıklar olduğunu kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473