banner564

Parti bozuldu

Girne’de Suat Kalay’ın ikametgahına düzenlenen operasyonda 2 bini aşkın uyuşturucu hap, silah ve patlayıcı madde ele geçirildi

Parti bozuldu
banner598
Teoman TURAN
Girne’de Suat Kalay isimli şahsın evinde önceki gün gerçekleştirilen operasyonda 2 bini aşkın uyuşturucu hap, silah ve patlayıcı madde ele geçirildi. Yine Girne’de bir eve baskın yapan polis, uyuşturucu partisi yapan 6 kişiyi tutukladı. Lefkoşa’da ise şüpheli görülen şahsın üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Bir kişi ise üzerinde uyuşturucu ile ülkeye giriş yapmak isterken Ercan Havaalanı’nda tutuklandı. Girne ve Lefkoşa’da tutuklanan toplam 8 zanlı dün Lefkoşa ve Girne’de mahkemelere çıkarılarak haklarında üç gün tutukluluk emri alındı.
Suat Kalay’ı ihbar yaktı
Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen polis, güvenlik görevlisi Suat Kalay’ın evine operasyon düzenledi. Saat 23.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon sonucu Kalay’ın tasarrufunda 2 bin 316 tane tam, 10 tane de yarım hap ile bir adet 9 mm’lik tabanca, bir adet şarjör, 9 mm çapında toplam 14 adet canlı olduklarına inanılan mermi ve bir de 9 mm çapında boş kovan bulundu. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı Kalay dün Girne’de mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Partiye polis baskını
Yine Girne’de bir eve baskın yapan polis, uyuşturucu partisi yapan K. A. (E-23), L.E.(E-23), Y.R. E.(K-22), B.M. (E-23), E.G. (E-23) ve S. R.’yi (K-24) gözaltına aldı. Evde arama yapan polis, sehpa üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı, 0,50 miligram ağırlığında tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan iki öğütücü, hint keneviri bitkisi bir yaprak,  saksı içerisinde 10 cm boyunda gövdesi kesilmiş 1 kök hint keneviri türü uyuşturucu madde bitkisi buldu. Haklarında soruşturma başlatılan 6 zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Abdi İpekçi Caddesinde bonzai operasyonu
Lefkoşa’da ise önceki gün öğle saatlerinde Abdi İpekçi Caddesi’nde şüpheli görülen A.Y.’nin (E-32) üzerinde yapılan aramada içerisinde tütünle karışık sentetik cannabinoid türü ucu yanık sarma sigara,  4 gram madde hintkeneviri türü,  50 miligram sentetik cannabinoid türü madde ile 2 tane de hap buldu. Gözaltına alınan A.Y dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Ercan’ı geçemedi
Ercan Havalimanı’ndan önceki gün saat 11.10’da ülkeye giren İ.G’nin üzerinde yapılan aramada, hint keneviri türü uyuşturucu olan 1 gram madde, 2 hap ve 200 miligram toz ele geçirildi. Narkotik detektör köpeğin tepki vermesi üzerine yapılan aramada ele geçirilenlere emare olarak el konulurken zanlı gözaltına alındı. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473