banner564

“Partizanlık yapılıyor”

Berna Numan, DAÜ VYK’sının münhalsiz istihdama başladığını savundu

“Partizanlık yapılıyor”
banner598
Yılmaz YAKAR
Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) , “DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun (VYK), Üniversitede, “oy uğruna” münhalsiz ve partizanca istihdam yapmaya başladığını” iddia etti. DAÜ-SEN yönetimi, Sendika lokalinde konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
   Basın toplantısında yazılı metni okuyan DAÜ-SEN Genel Sekreteri Berna Numan, DAÜ’yü bilim yuvası olarak değil de her zaman rant kapısı olarak gören politikacıların bildik oyunlarını oynamaya başladıklarını ileri sürdü.
   Numan, hükümetteki partilerin oy avcılığı için DAÜ’yü seçtiklerini, münhalsiz ve partizanca istihdam yapmaya başladıklarını iddia etti.
   Numan, DAÜ’de çalışan tüm akademisyenler münhal ile işe alınırken, VYK’nın izlediği yolun kabul edilemez olduğunu kaydetti.
   Berna Numan, belirli bir parti veya partilerin çıkarı için yapılan istihdamların yalnız DAÜ’ye değil, bütün topluma ve kurumlarına zarar verdiğini ve gelecekten çaldığını ifade etti. Numan, “Çalışanlarının yaptığı fedakarlıklar sonucu tekrar ayağa kalkan ve ilerlemesini hızla ve başarıyla sürdüren DAÜ’nün, bu tür partizan oyunlara göz yumma lüksü yoktur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473