banner564

Yurdaer Okur artık özgür

Tasarrufunda uyuşturucu bulunan ünlü oyuncunun yargılanması 10 günde bitti, 100 lira para cezası verildi ve sınır dışı edilmekten kurtuldu

Yurdaer Okur  artık özgür
banner598
Çiğdem AYDIN
Tasarrufundaki 1 gram uyuşturucu ile Kuzey Kıbrıs’a giriş yaparken narkotik detektör köpeği Liz’in tepki vermesi sonucu yakalanan ünlü oyuncu Yurdaer Okur’un davası tamamlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Mart tarihinde Ercan Havaalanı’nda gözaltına alınan, 31 Mart tarihinde ise yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan sanık Okur hakkındaki kararını 10 günde verdi. Sanık Okur, ağır ceza heyetinin oy çokluğu ile verdiği kararla “1 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlarından toplam 100 TL para cezasına çarptırıldı. Para cezasına çarptırılan sanık, hapis cezası almadığı için sınır dışı edilmeyecek. Tiyatro Festivaline katılmak için geldiği KKTC’de uyuşturucu madde ile yakalanan ünlü oyuncu Yurdaer Okur hakkındaki dava dün karara bağlandı. 

Para cezasına çarptırıldı…
Sanık hakkındaki yargı süreci 10 günde tamamlanırken, iki davadan yargılanan sanık para cezasına çarptırıldı. Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökhan Asafoğulları ve Meltem Dündar’dan oluşan heyet oy çokluğu ile karara vardı. Başkan Güran ile Yargıç Asafoğulları, sanığı para cezası ödemeye mahkûm ederken, Yargıç Dündar ise daha önceki benzer olgular taşıyan davalarda verilen kararlarla bu davada verilen karar arasında nispetsizlik olacağını ifade ederek, sanığı 15 gün hapse mahkûm etti. Ancak oy çokluğu ile sanık para cezası ile kurtuldu.
Sanık hakkında verilen karar Başkan Güran tarafından okundu. Kararda Devlet Kimya Laboratuvarı’nın yandığını, bu nedenle uyuşturucu madde miktarlarının tespit edilemediğini hatırlatan Başkan Güran, sanık Okur’un aleyhine getirilen davaları ve suçlarını kabul ettiğini, uyuşturucu miktarının 1 gram ağırlığında olduğunu kabul ettiklerini ve sanığın yargılamasının yapıldığını söyledi. 

Adalete yardımcı oldu
Güran, sanığın davalarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koyduğunu, bu unsurun sanık lehine hafifletici etken olarak değerlendirdiklerini vurguladı. Sanığın üzerinde bulunan uyuşturucu madde türünün ve miktarının değerlendirildiğini, sanığın ticari amacının olmadığına kanaat getirdiklerini, tabiri yerindeyse bir içimlik miktarda olduğunu kaydeden Başkan Güran, tüm huşuları göz önünde tutarak sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan hürriyeti bağlayıcı ceza yerine bir şans vermeyi uygun bulduklarını açıkladı. 
Başkan Ömer Güran, sanığı aleyhine getirilen her iki davadan da yasada ön görülen en yüksek para cezası ile yani 50’şer TL para cezası ile cezalandırılmasına ve 2 yıl boyunca sulh ve sükûnu koruyacağına dairde 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına kararına Yargıç Gökan Asafoğulları ile karar verdiklerini açıkladı.

Heyet, ceza konusunda ayrılığa düştü
Yargıç Meltem Dündar ise mahkûmiyet kararında hemfikir ancak ceza şeklinde ayrılığa düştüklerini belirterek, bu tür suçlara daha önce benzer olgular ile takdir edilen cezalar ile nispetsiz lige düşülmemesi gerektiğini belirterek, ceza takdir edecek olsaydı 15 gün hapis cezası vereceğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473