banner564

İzdiham yaşandı

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren seyrüsefer affından sonra vatandaşlar, Araç Kayıt Dairesine akın etti

İzdiham yaşandı
banner598
Pelin YÜKSELAY
Ülkede yüzlerce kişinin beklediği “Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasası” Cumhuriyet Meclisi’nden geçerek Resmi Gazete’de yayımlandı ve dün yürürlüğe girdi. 
Aftan faydalanmak isteyenler daireye akın edince bir başka sorun ortaya çıktı. Eldeki işlemleri bitirmeye çalışan memurlar mesai saatlerinde kapıları kapatmak zorunda kaldı vatandaşlar buna tepki gösterdi. 
Yoğunluğun aşılmasına yönelik tedbir talep eden vatandaşlar, bir işlem için saatlerce beklemek zorunda kalmalarına isyan ediyor. 
Bu arada alınan sıra numaralarına yetişebilmek için memurlar belirli bir saatten sonra kapıları kapatıyor ve içerideki işlemleri bitirmeye çalışıyor. Mesai saatlerinde kapının kapanmasına da kızan vatandaşlar bir çare üretilmesini bekliyor.  

Tözün Tunalı’nın isyanı 
Sosyal medyada isyan edenlerden biri de TKP Yeni Güçler’e katılan eski SDP Başkanı Tözün Tunalı’ydı. Fotoğraflar paylaşan Tunalı şunları yazdı: “Devlete para ödemeye gittik fakat Araç Kayıt Dairesi’ne giremedik. Ana kapı kilitlenmiş içeriye giremedik. İşte sıra bekleyen vatandaşlarımız.”

Af neyi kapsıyor?
Seyrüsefer affı yasası hem kayıttan düşmüş araçların, hem de kayıttan düşmemiş ancak ödemede geri kalmış araçların önünü açtı. Yasayla birlikte, kayıttan düşen araçlar kayıt altına alınacak, ödemede gecikmiş olan vatandaşlara ise kolaylık sağlıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473