banner564

Pasaportlar kayıp

Ülkede kaçak yaşam sürdükleri tespit edilerek tutuklanan Bangladeşli Shakil Ahmad ile Jahirul İslam’ın ihraç işlemleri aksadı

Pasaportlar kayıp
banner598

 Girne’de gerçekleştirilen rutin asayiş kontrollerinde ülkede kaçak kaldıklarını tespit edilerek 22 Eylül’de tutuklanan Bangladeşli Shakil Ahmad ile Jahirul İslam, pasaportları olmadığı için ihraç edilemedi.

İfadelerinde pasaportlarını soyadını bilmedikleri bir Bangladeşliye verdiklerini öne süren zanlıların iddiaları araştırıldı.
Ancak polis, ne pasaportlara ne de bahsettikleri şahsa ulaşamadı.
Polis hücresinde tutulan iki zanlı dün ek süre talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 
Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis, 22 Eylül 2019 tarihinde Girne’de gerçekleştirilen operasyonda zanlıların 2018 yılından beridir ülkede kaçak olarak kaldıklarının tespit edildiklerini söyledi. Polis, zanlıların 23 Eylül 2019 tarihinden beridir mahkeme emri ile tutuklu olduğunu ancak her ikisinin de pasaportlarına ulaşılamadığı için ihraç işlemlerinin gerçekleşmediğini ifade etti.
Polis, zanlıların ifadelerinde pasaportlarını soyadını bilmedikleri Bangladeşli bir şahsa verdiklerini söylediklerini ancak yapılan soruşturmada söz konusu kişiye ulaşılamadığını, bir adres verilmediği için hiçbir ipucu yakalanamadığını söyledi.
Polis, zanlılar hakkındaki ihraç işlemlerinin sürdüğünü belirterek, 8 gün daha tutukluluk talep etti.
Mahkeme zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verirken, ihraç işlemlerinin hızlandırılması için gerekli çalışmaların yapılmasına direktif verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473