banner564

Yargı insaflı davrandı

Güneyden 159 gram hintkeneviri ve 13 gram kokain ithal eden Özgün Livaneli 3 yıl hapis yatacak

Yargı insaflı davrandı
banner598

 Suna ERDEN

Güney Kıbrıs’tan 159 gram hintkeneviri ile 13 gram kokain getiren ancak polisin takip ettiğini anlayınca kaçmaya çalışırken kaza yapan Özgün Livaneli hakkındaki davada karar açıklandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kararda uyuşturucu suçlarının giderek yaygınlaştığı belirtilirken, bu tür suçları işleyenlere ibret verici cezalar verilmesi gerektiği belirtildi.
Kararda öncelikle olgular aktarıldı.  Sanık Özgün Livaneli’nin 27 Nisan 2019 saat 20.00’de kullanımındaki araçla Metehan Kara Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye geçiş yaptığı, polis tarafından takibe alındığı ve Göçmenköy’de yakalanmak istediği anda kaçtığı belirtildi. 
Sanığın kaçmaya çalışırken, kullanımındaki araçla Şehit Altan Kamil Sokak’ta dere yatağına uçtuğu ve araçtan inerek kaçmaya çalışırken, makul güç kullanılarak tutuklandığı kaydedildi.
Araçta yapılan aramada 159 gram ağırlığında 620 miligram ağırlığında hintkeneviri ve 13 gram 936 miligram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığı belirtildi.

Cezalar ibret verici ve caydırıcı olmalı
Sanık hakkındaki kararı okuyan Başkan Gazi, uyuşturucu suçlarının toplumda ciddi huzursuzluk yarattığına değinip, yarattığı tehlikelere dikkat çekti. Gazi, uyuşturucu suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. 
Gazi, sanığın 13 gram kokain, 159 gram hintkeneviri ithal ettiğini ve bu miktarların azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu söyledi. 
Gazi, sanığın işlediği suçların 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirterek, uyuşturucu madde ithal ve tasarruf olaylarının son dönemde yaygınlaştığını vurguladı.
Başkan Gazi, sanığın aleyhine olan ağırlaştırıcı sebeplerin yanında lehine olan hafifletici unsurları da değerlendirildiğinde, suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehine değerlendirdiklerini söyledi. 
Başkan Nüvit Gazi, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdikten sonra suçlu bulup mahkûm ettikleri ‘uyuşturucu madde ithal ve tasarruf’ suçundan 3 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474