banner564

Patron yurt dışında

Çatalköy’de bir taksiye ‘fuhuş baskını’ yapan polis 2kişiyi tutukladı

Patron yurt dışında
banner598

Suna ERDEN

Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen polis, Türkiye’den KKTC’ye uzanan fuhuş tezgahını ortaya çıkardı. 
Uyuşturucu suçundan hüküm giyen, hakkında fuhuş yaptırmaktan dolayı dosya tazmin edilen Serkan Tosun’un ihraç edildikten sonra Türkiye ile KKTC arasında kadın ticareti yaptığı tespit edildi.
Girne’de bir otelin park yerindeki taksiye baskın yapan polis, Rus uyruklu bir kadın ile onunla cinsel ilişkiye girmek için anlaşan E.Ç. ve taksi şoförü Dursun Yıldırım’ı suçüstü yakaladı.
Sorgulanan müşteri E.Ç. fuhuş pazarlığını kabul ederek, bu iş için taksi şoförüne 3 bin TL ödediğini itiraf etti.
Rus uyruklu O.R. isimli kadın ise fuhuş yaptığını ve bir kadın arkadaşıyla birlikte sırf bu iş için 4 Ekim 2019 tarihinde KKTC’ye geldiğini itiraf etti.
O.R., itirafında kendisini ve kadın arkadaşını Türkiye’de anlaşma yaptığı Serkan Tosun’un gönderdiğini, müşterileri Ahmet Esen’in bulduğunu anlattı. O.R. ayrıca fuhuş gelirinin yarısını Serkan Tosun’a gönderdiğini itiraf etti.
Sorgulanan O.R. kadın arkadaşı V.C ve müşteri E.Ç ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, fuhuş yaptırdıklarını belirtilen Ahmet Esen ile Dursun Yıldırım dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 

Taksiye baskın
Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli polis, iki zanlının ‘fuhuşa teşvik ve fuhuş yoluyla kazanç elde etme’ suçlarından dolayı tutuklandıklarını söyledi.
Polis, alına ihbar üzerine 2 Ekim 2019 tarihinde saat 23.00 sıralarında Çatalköy’de faaliyet gösteren bir otelin park alanı içerisindeki taksi araçta arama yapıldığını ifade etti. 
Polis, Durmuş Yıldırım’a ait taksi içerisinde Rus uyruklu O.R. isimli kadınla E.Ç. isimli şahsın fuhuş yapmak için bir araya geldiklerini tespit ettiklerini açıkladı.
Polis, zanlı Yıldırım’ın tasarrufunda E.Ç.’den alınan ve fuhuş geliri olan 3 bin TL’nin bulunarak emare alındığını belirtti.
Soruşturma memuru, O.R.’den temin edilen ifadede hakkında fuhuş suçundan dosya tazmin edilip, uyuşturucudan yargılanıp, hapis yattıktan sonra KKTC’den ihraç edilen Serkan Tosun ile Türkiye’de anlaştıklarını, kız arkadaşı V.C. ile fuhuş yapmak üzere 4 Ekim’de KKTC’ye geldiklerini itiraf ettiğini aktardı. 

Fuhuş gelirinin yarısı Tosun’a
Polis, O.R.’nin ifadesinde ayrıca fuhuştan elde ettikleri gelirin yüzde 50’sini Ahmet Esen aracılığı ile Serkan Tosun’a gönderdiklerini anlattığını belirtti.
Polis, KKTC’deki tüm müşteri organizasyonunu Ahmet Esen’in yaptığına dair O.R.’nin itirafları olduğunu kaydetti.
Polis, O.R.’nin 12 Ekim’de ise zanlı Esen tarafından zanlı Yıldırım’a teslim edildiğini, zanlı Yıldırım’ın da kendisini E.Ç ile buluşturduğunu ve fuhuş parasını aldığını itiraf ettiğini söyledi.
Soruşturma memuru,  V.C.’den de ifade aldıklarını, O.R. ,ile aynı şeyleri anlattığını belirtti.
Polis, müşteri E.Ç’nin ise fuhuş anlaşmasını zanlı Yıldırım ile yaptığını ve parayı ona verdiğini söylediğini aktardı.
Soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların ifade verip suçlarını kabul ettiklerini belirten polis, 3 gün süre istedi.
Yargıç Meltem Dündar, işlendiği iddia edilen suçların 5 yıla kadar hapis öngördüğünü belirterek, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473