banner564

Personele teşekkür etti

Bakan Sucuoğlu, salgın süreci boyunca özveriyle çalışmalarını sürdüren, Sosyal Sigortalar Dairesi’ne ziyaret gerçekleştirdi

Personele teşekkür etti
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Sosyal Sigortalar Dairesi’ni ziyaret ederek, salgın süreci boyunca özveriyle çalışmalarını sürdüren daire personeline teşekkür etti. Ziyaretinde bakan Sucuoğluna, bakanlık özel kalem müdürü Muhittin Özsağlam da eşlik etti.
Sosyal Sigortalar Dairesi’nin, ülkede yaşanan Covid-19 vakalarının yayılmasının engellenmesi ve halkın sağlığının korumak adına online başvuru hizmetine geçtiğini vurgulayan Bakan Sucuoğlu, Daire tarafından prim ödeme işlemlerinin de online olarak ssd.gov.ct.tr adresinden  gerçekleştirilmesine imkan sağlayan  uygulama başlatıldığını anımsattı.
Yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu, vatandaşların yığılma yaşamaması ve kalabalıkların oluşmasının önlenmesi amacıyla,  Sosyal Sigortalar Dairesi’nden kısa vadeli menfaatlerini ödenecek sigortalılar  için  Whatsapp Randevu Hattı açıldığını da belirtti.

282 milyon ödeme yapıldı
Dairenin  son iki ayda  sigortalılara yaptığı ödemeler hakkında da bilgi veren Bakan Sucuoğlu,  Mart ve Nisan aylarında yaklaşık 40 bin sigortalıya  toplam  282,048 ,008 .65 TL tutarında gelir ve aylık ödemesi yapıldığını,  bu süreçte 514 kişiye ilk kez  aylık bağlandığını açıkladı ve Sosyal Sigortalar Dairesi’nden  gelir ve aylık alan sigortalıların  aylıklarının gününde ödendiğinin altını çizdi.
Kısa vadeli sigorta menfaati olarak; analık-hastalık-işsizlik-ilaç-kan çubuğu- gözlük vb. gibi yardımlar için 3306 sigortalının banka hesabına 4,312,273,05 TL tutarında ödeme aktarıldığını kaydeden Bakan Sucuoğlu,  483  sigortalıya ise Sosyal Sigorta Dairesi Şubelerinden  2,113,861.58 TL tutarında  ödeme yapıldığı bilgisini verdi.

Sosyal mesafe tedbirleri alındı
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda sosyal mesafe kuralına uyulması amacıyla  tedbirler alınmaya devam ediyor.
Yapılan açıklamada, Covid-19 virüsüyle mücadelede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Sigortalar, İhtiyat Sandığı, Sosyal Hizmetler Dairesi ile Çalışma dairelerinde ve bu kurumların ortak kullanım alanlarında, vatandaşların ve çalışanların sağlığının korunması amacıyla sosyal mesafe kuralına hassasiyetle uyulmakta olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, “Tüm kurumlarımızda, bu kurala özen gösterilmesi için farkındalık oluşturmaya devam edilecektir” denildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandas
vatandas - 4 yıl Önce

DOGRU BAKANIM TESSEKKUR ETTINIZ KI HALA DAHA 1500 TL MIZI ALMADIK BU NASIL BIR DEVLET BU GUN OLDU HALA DAHA MASS ALMIYORUZ BAKANIM HIRZISLIK MI YAPALIM YADI DIYORSUNUZ ORTADA PARA YOK

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473