banner564

Polis olmasa kan akacaktı

Koray Başdoğrultmacı ve eşine destek veren grup, ülkücülere laf atınca Gazimağusa Mahkemesinin önü ana baba gününe döndü

Polis olmasa  kan akacaktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 21 Hariran 2013 tarihinde evinin önünde sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı bayrak açtığı ve KKTC’ye sahte devlet dediği iddiası ile yargılanan Koray Başdoğrultmacı ve eşi Çinel Senem Sunel’in davasına dün devam edildi. 
İddia Makamı mahkemeye 2 tanık daha dinletirken dışarda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, KKTC ve Türkiye bayrakları açarak Koray Başdoğrultmacı, eşi ve ona destek vermeye gelen grubu protesto etti.
Koray Başdoğrultmacı ve eşi mahkemeden polis koruması ile ayrıldı. Protesto amaçlı mahkeme önüne gelen gruptan bazıları Koray Başdoğrultmacı’ya destek veren grubun kendilerine laf atması sonucu saldırıya geçti ancak polisin müdahalesi ile olaylar büyümeden bastırıldı. 

Dava günleri bölge geriliyor…
Bölge sakinleri, Başdoğrultmacı çiftinin davaları olduğu gün Gazimağusa Mahkemesi önünün ana baba gününne döndüğünü söyleyerek, “Bugün Koray Başdoğrultmacı ve eşine destek veren grup, protesto için gelen ülkücü grubu sözle tahrik etti. Onlarda saldırıya geçti. Eğer polis araya girmese burası savaş alanına dönecek ve kan akacaktı” dedi. 

Yurdagül: Tanımadıkları devletin polisi koruyor…
Mahkeme sonrası basına açıklama yapan KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Adem Yurdagül, ülkücülerin polise ve adalete olan inancı olduğunu söyleyerek kendilerinin mahkeme önüne olay çıkarmak için değil demokratik haklarını kullanmak için geldiklerini ifade etti.
Yurdagül, Başdoğrultmacı çifti ve onlara destek verenlerin, ‘tanımıyoruz’ dedikleri KKTC polisi tarafından korunduğuna dikkat çekti.

“Protesto devam edecek…”
2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Güney Kıbrıs’ta sadece 2-3 tane polis ile korunduğunu ve Rum faşistler tarafından saldırıya uğradığını anımsatan Yurdagül, “Ama KKTC’de Başdoğrultmacı çifti ve onlara destek verenleri tanımadıkları ancak gerçek devlet olan ülkenin polisi onları korumak için elinden geleni yapıyor” dedi. Yurdagül, Gazimağusa mahkemesi önünde sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açıldığı sürece ellerindeki Türkiye ve KKTC bayrakları ile protestolarına devam edeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474